Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jocke Hedqvist vill att en boll ska användas

/
  • Storskytten Jocke Hedqvist vill gärna se att man använder sig av en och samma bandyboll i elitserien.

Jocke Hedqvist är alltjämt den spelare som anses skjuta allra hårdast i svensk bandy.
Efter att bollfrågan togs upp i Bandypuls uppesittarkväll tar 37-åringen nu strid för en förändring.
– Jag känner att man behöver ta ett beslut om att hålla sig till en boll, säger han.

Annons

I förbundets enkät inför seriestarten angav 57 procent att Jocke Hedqvist alltjämt är den som skjuter hårdast i Sverige – för övrigt samma siffra som IFK Vänersborgs veterananfallare har på ryggen.

När bollfrågan i Svensk bandy togs upp i Bandypuls uppesittarkväll skrev han själv på twitter: "Äntligen en diskussion om detta".

Nu förklarar han sig:

– Det är väldigt stor skillnad på Jofas boll och Kosas boll, det har jag tyckt länge och det är fler i bandy-Sverige som tycker så men ändå har diskussionen legat på is. Alla verkar acceptera detta, säger han.

Varför är det så?

– Jag vet inte, men ingen vågar väl säga något. Det är väl unikt att spela med två olika bollar beroende vilka man möter. Jag tycker att det ska vara samma förutsättningar.

De tre senaste elitseriesäsongerna lyder Jocke Hedqvists målfacit 36–56–33. Fredagens premiär hemma mot Sandviken fick han dock lämna mållös.

LÄS MER: Röing kritisk efter SAIK-straff

Hans Vänersborg använder sig av Jofa Reeboks bandyboll.

– Ibland brukar jag leta upp en Kosaboll på träningen, framför allt när det är slutspel och vi möter lag som använder den. Det har stor betydelse när man ska skjuta, man får göra annorlunda, säger han, och forsätter:

– Men framför allt är det skillnad spelmässigt, lirarna tycker också att den (Kosabollen) beter sig helt annorlunda.

LÄS MER: Hedqvist njuter av livet i Vänersborg

Beskriv skillnaderna!

– Kosabollen är lite större, och glider på isen medan Jofabollen rullar. Den är även lite lättare, vilket gör att den studsar och far och tål inte lika mycket innan den blir äggformad.

Jocke Hedqvist tycker att man från förbundshåll borde bestämma sig för en boll att spela med – inte någon möjlighet till två olika märken.

– Man behöver ta ett beslut att hålla sig till en. Vilken man nu tar får väl förbundet avgöra, bara det blir samma boll och samma förutsättningar, säger han.

Mer läsning

Annons