Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Eriksson om glöden i Villa – och vikten av att vara en korthaj: "Helt sjuka straff för den som förlorar"

/

Är det Villas tur att spela SM-final den här säsongen?
Insatsen i semifinal 1 visade i alla fall att Bollnäs kommer få slita ont för att kunna hota det guldjagande Lidköpingslaget.
– Vi har fått ihop det för första gången sedan jag kom hit, säger mittfältaren Jesper Eriksson.

Annons

32-åringen från Örebro är inne på sin fjärde säsong i Villa Lidköping dit han värvades efter tio år i Hammarby.

När Bandypuls når honom är Villa Lidköping på väg upp mot Gävle där laget övernattar för att idag åka de tio milen till Bollnäs och semifinal 2.

Men det blir luren på direkt och sedan ringer Jesper Eriksson upp efter fem minuters väntan då lagets kortgäng först ska avsluta en variant av plump. Något som är på (nästan) lika dödligt allvar som matchserien mot Bollnäs.

KRÖNIKA: "Villa visade sitt guldvärde"

– Vi har helt sjuka straff för den som förlorar. Jag ska in på ICA Hjärtberg och köpa ett paket kondomer, en porrtidning och en rulle hushållspapper. En gång fick David Karlsson stå och skrika vid stadshotellet rakt ut i intet och Lars Fall fick åka med cykelhjälmen på i bilen en vecka. Det är några exempel, säger Jesper Eriksson.

Så nu när du gör det officiellt så förminskar du ditt eget straff?

– Ja, det är bra att få ut det så att ingen tror något knepigt, nu fattar de varför jag köper.

TV: Så såg det ut när Villa krossade Bollnäs

Som så många andra som knutits till klubben så gillar han bandylivet på västgötaslätten. Men rotad, nja...

– Jag vet inte faktiskt, man vet aldrig med mig. Jag trivs jättebra här nere även om det inte är min drömstad eftersom jag helst bor i Stockholm. Men bandy är en stor del av mitt liv och då passar Lidköping bäst, säger Jesper Eriksson.

Villa Lidköpings jakt på en SM-final går vidare och det är ett lag med gott självförtroende som kommer till Sävstaås efter torsdagens överkörning med 8–1.

TV: Tacklingen som sänkte Wiik

Sedan 2009, då Sparbanken Lidköping Arena stod färdig, har Villa Lidköping abonnerat på en semifinalplats, men bara lyckats nå final 2012 då man slog ut just Bollnäs med 3–1 i matcher efter avgörande i förlängning på just Sävstaås.

Men det blev inget SM-guld (5–6 mot Sandviken), och kanske var det så att klubben och supportrarna var rätt nöjda med att över huvud taget se sitt lag i en final – för övrigt den sista som spelades på Studenternas i Uppsala.

LÄS MER: Daniel Andersson hyllar defensiven

– Det är ett annat läge nu, det har man lärt sig. Jag tycker vi har fått ihop det för första gången sedan jag kom hit och att vi har chans på ett guld. Men det kommer krävas en jätteprestation mot Bollnäs som är ett bra lag, säger Jesper Eriksson, som inte haft några problem att lägga bort lagens möte i Lidköping.

– Det kan ramla iväg på slutet när det andra laget mer eller mindre ger upp. Vi kommer se ett annat Bollnäs i morgon (läs; lördag). De kommer nog spela sitt spel och de är tunga. Vi fick ledningen i torsdags och det kan bli skillnad om de får den, för de kan försvara sig bra.

Hur bra var ni i semifinal 1?

– Vi tycker att vi i stora delar gör en bra match där alla verkligen är med, och defensivt är vi grymt bra. Det är många som tagit stora kliv den här säsongen, som Martin Karlsson och Petter Björling och Lars Fall. Karlsson är landslagsman om fem år om han fortsätter utvecklas.

Just bredden i Villas trupp gör att laget är mindre känsligt för skador och sjukdomar i ett slutspel. I Bollnäs finns frågetecken runt anfallaren Oskar Olsson och backen Jens Wiik. Två tunga tapp för ett lag som har väldigt lite att fylla på med.

Villa däremot kommer till spel intakt, med målet att vinna och säkra sin SM-final hemma på onsdag. Det som talar för ett sånt scenario är enligt Jesper Eriksson glöden som finns i laget.

– Det otroligt roligt att spela eftersom vi har så många skickliga spelare och sedan har vi hittat det där drivet på träningarna som gör att vi höjer oss. Alla är vinnarskallar även där. Vi har hittat våra roller, säger Jesper Eriksson.

Här skulle intervjun ha tagit slut. Men minuten efter att vi sagt hejdå ringer Jesper Eriksson upp.

– Det är Christian Älvegran som ska in på ICA Hjärtberg. Jag klarade mig.

Mer läsning

Annons