Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen cup med känsla av "Dex" i Ljusdal

/

Det blir ingen bandycup med "Dexkänsla" i Ljusdal i höst.
"Skälet är att vi är sena att bjuda in", skriver LBK:s klubbchef Ola Bengtsson i ett sms till Bandypuls.

Annons

Ljusdal blev av med World Cup 2008. Under de senaste åren har LBK, i olika konstellationer, arrangerat egna cuper för att få "Dexkänslan" att leva kvar i bygden.

Inför den förra säsongen, hösten 2014, spelades fyrlagsturneringen Exte Cup på Idrottsparken – och över 3 000 personer såg den klassiska "nattmatchen" mellan Ljusdal och Bollnäs.

Precis som tidigare har Ljusdal bjudits in till World cup genom ett wild card – men tackat nej. Förra säsongens segrare i Exte Cup, Bollnäs, har dock kvalificerat sig till världscupen i Sandviken, och kommer att spela den.

Att LBK nu skippar att hålla en egen turnering har dock inte med Bollnäs frånvaro att göra.

Utan om tidsmässiga aspekter.

"Skälet är att vi är sena med att bjuda in och att det blir tufft att få intressanta lag för en cup med tydlig profil", skriver klubbchefen Ola Bengtsson i ett sms till Bandypuls.

Att klubben ligger efter har i sin tur att göra med att man åkte ur elitserien i våras – och den massflykt laget drabbades av.

"Skälet till att vi blivit sena är för att vi så sent som strax före semestern hade fått ihop ett lag själva att ställa upp med", skriver Ola Bengtsson, som samtidigt menar att klubben redan nu har påbörjat ett arbete för att kunna hålla cuper på Idrottsparken 2016 och 2017 – alltså de två nästkommande säsongerna.

Allsvenska Ljusdal har få inplanerade träningsmatcher, och har inte beslutat om sin eventuella medverkan i Leksands Sparbank Cup i Rättvik 8-11 oktober.

Mer läsning

Annons