Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen bra VM-uppladdning för Sverige: "Blir en del att fundera på"

/

Det var den sista samlingen inför VM.
Uppladdningen stördes dock rejält när trenationsturneringen i Finland delvis blåste och regnade bort.
– Det är tråkigt för de nya spelarna som inte riktigt fick chansen att visa upp sig, säger förbundskapten Svenne Olsson.

Annons

Turneringen i finska Borgå var tänkt som en viktig del i uppladdningen inför VM som inleds den 1 februari i Uljanovsk i Ryssland. Men mildvädret gjorde att isen inte höll för spel – och som tvingades arrangörerna att helt enkelt ställa in lördagens landskamp mellan Sverige och Ryssland.

– Jag har aldrig varit med om något likande på den här nivån. Det har varit ett otroligt väder. Och det blev väldigt rumphugget, säger Svenne Olsson.

Kunde arrangörerna ha agerat annorlunda?

– Nej, inte alls. Det är helt otroligt att vi kan genomföra dagens match. Det var speciellt med tio grader och cirka tio-tolv sekundmeter. Men det gick ändå på något sätt att spela bollen efter isen. Och så här i eterhand var det skönt att vi fick möta Finland.

Gav matchen över huvudtaget någonting?

– Det tycker jag ändå. Finland var dödligt effektiva och gav oss en kamp in i kaklet.

LÄS MER: Sverige–Ryssland ställs in efter isproblem

Söndagens landskamp flyttades från Borgå till Helsingfors, där isen var tillräckligt bra för att genomföra 90 minuters spel. Men sett till hela helgen var det ingen bra uppladdning för Sverige inför det kommande mästerskapet.

– Vi ville ha ett kvitto på att det vi gör är något att ta vidare. Och sen vill vi alltid mäta oss med Ryssland. Det är också tråkigt för de nya spelarna som inte riktigt fick chansen att visa upp sig, säger Olsson.

LÄS MER: VSK-mittfältaren blixtinkallad till landslagstruppen – efter nya återbud

Per Hellmyrs, Joakim Svensk, Andreas Bergwall och Patrik Nilsson hade av olika anledningar lämnat återbud. I stället fanns målvakten Patrik Hedberg (Hammarby), Mikael Olsson (Västerås), Joakim Andersson (Vetlanda) och Dennis Henriksen (Sandviken) med som debutanter.

– Alla skötte sig bra. Men klart att det försvårar lite men tanke på den kommande VM-truppen. Vi hade några spelare som vi verkligen ville se om de räcker till på den yttersta nivån. Men så blev det inte. Det blir en del att fundera på, säger Svenne Olsson.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons