Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför återkomsten – Jimmy Jansson om varför han lämnade Edsbyn: "Det var speciellt"

/

Det blev bara en säsong i Edsbyn.
På onsdag kväll återvänder Tillbergas Jimmy Jansson till Svenska Fönster Arena.
Där ställs anfallaren mot Jocke Svensk – som delade ut en känga till sin gamla lagkamrat i Bandypuls enkät.
– Det får stå för honom, säger 22-åringen.

Annons

I mitten av mars valde Jimmy Jansson, fostrad i Västerås SK, att bryta kontraktet med Edsbyn efter bara en säsong. Året innan hade han anslutit från Gais som lade ner elitverksamheten efter säsongen 2013/2014.

Nu är han tillbaka i Västerås och ABB Arena, den här gången som Tillbergaspelare. På onsdag kväll ställs han mot sin gamla klubb i Svenska Fönster Arena.

– Det ska bli kul att spela mot Edsbyn. Det brukar alltid vara bra drag på Farmers, säger Jimmy Jansson.

I motståndarlaget väntar bland annat Jocke Svensk. När Bandypuls frågade honom inför seriepremiären om vem som var elitseriens mest överskattade spelare svarade han Jimmy Jansson, med motiveringen: "Han tror att han är bättre än vad han är".

Jimmy Jansson tar lätt på sin förra lagkamrats ord.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det får stå för honom. Tycker han det så får han tycka det, säger han.

LÄS MER: Övergångarna som skapat pengabråk i bandy-Sverige

När Jimmy Jansson lämnade Edsbyn cirkulerade rykten om att uppbrottet inte var helt friktionsfritt. Enligt honom själv var det dock inga problem med lagkamraterna eller klubben. Det var mer hans sociala liv som inte funkade på den lilla orten.

– Det var speciellt och en stor skillnad att komma från Västerås och Göteborg till Edsbyn. Och jag jobbade ju inte där, jag satt bara i soffan med Felix (Pherson, nu i Vänersborg) hela tiden så dagarna blev ganska långa. Vi hade roligt jag och Felix, men jag ville väl mest hem, säger Jimmy Jansson.

Ville Edsbyn behålla dig?

– Jag pratade med Stefan (Karlsson, sportchefen) och det lät väl så, men jag vet inte riktigt. Men när Felix lämnade kände jag väl att, ja... Och så var "Tisen" (Mattias Hammarström) på gång tillbaka. Hade man stannat hade man väl fått sitta på läktaren en säsong och det kändes inte aktuellt.

Nu trivs Jimmy Jansson med livet på hemmaplan. På dagarna kör han lastbil åt sin pappas företag och på kvällarna är det bandy.

– Det är skönt att vara hemma med alla kompisar. Det känns riktigt bra och det har funkat bra för hela laget tycker jag. Vi har inte tagit poäng än, men jag tycker att vi har spelat tillräckligt bra för att göra det, säger Jimmy Jansson, som hyllar ryska nyförvärven Ivan Lebedev från Dynamo Kazan och Rinat Shamsutov från Dynamo Moskva.

– Ivan är en riktigt bra genombrottsspelare och Rinat är bra på i stort sett allt. De har lite annat än svenska spelare som de kan bidra med. Vi har en bra mix.

Vad vill du uppnå med Tillberga i vinter?

– Målet är att ta fler poäng än förra året. Vi ska börja med att ta fyra poäng, sedan får vi se efter det.

Drömmar om slutspel?

– I nuläget vet jag inte riktigt. Jag är nöjd om vi tar mer än fyra poäng.

Följ Edsbyn–Tillberga här.

Mer läsning

Annons