Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll kan Edsbyn skrälla sig till semifinal: "Vi är mitt i kriget"

/

Edsbyn är på väg att slå ut Bollnäs mot alla odds och förhandstips.
Men prata revansch vill tränaren Thomas Liw inte göra.
Han talar hellre om Edsbyns delikata position inför kvartsfinal 4.
– Det är ett bra läge, säger han.

Annons

TV: Se kvartsfinal 4 mellan Edsbyn och Bollnäs här

2013 åkte Edsbyn ut i semifinal mot Hammarby som vann SM-guld via 9–4 mot Sandviken på Friends Arena. Sedan dess har laget fått respass i två raka kvartsfinaler och totalt 6–0 i matcher mot Villa Lidköping.

I kväll har Edsbyn chans att säkra en ny semifinalplats. Med 2–1 i matcher mot Bollnäs kan laget avgöra kvartsfinalserien inför hemmasupportrarna i Svenska Fönster Arena.

TV: Se höjdpunkterna från kvartsfinal 3

– Vi har tagit oss till ett bra läge och det är inga andra än vi själva som gjort det. Vi ser fram emot att spela den här matchen hemma, säger Thomas Liw, som inför fredagens träning satte definitiv punkt för torsdagens 5–4-seger på Sävstaås.

– Vi tycker att vi gjorde en stark match, men det är viktigt att vi stänger den och går vidare. Det är en konst att kunna göra det när det är så tätt mellan matcherna.

Ni har varit uträknade på förhand. Att ni tagit er till det här läget, känns det som en revansch?

– Jag vet inte om jag vill uttrycka det som revansch. Som vi sagt tidigare är det inget konstigt att Bollnäs har varit stora favoriter baserat på hur serien såg ut. Det säger sig självt, de kom från en makalös svit även om vi också avslutade ganska bra. Nu är vi mitt i kriget, det är 2–1 i matcher och allt kan hända.

För att Edsbyn ska bli semifinalklart i kväll krävs något som ännu inte inträffat i den här kvartsfinalserien: Hemmaseger. Edsbyn har vunnit sina två matcher (3–1, 5–4) på Sävstaås och Bollnäs vann sin (7–3) i Svenska Fönster Arena.

– Som både vi och Bollnäs uttryckt så verkar lagen trivas båda hemma och borta här. Skillnaden känns mindre än kanske andra motståndare och arenor, åt båda håll. Men jag har inte funderat så mycket på det, båda lagen känner sig rätt hemmastarka också.

Vad är "hemligheten" till att ni trots utgångsläget satt er i den här delikata situationen?

– Du vet, det vill vi helst inte prata om, säger Thomas Liw med ett skratt.

– Det får ni köpa en sådan här gång, att vi inte säger hur vi tänker. Nej, jag vill inte ge dig något på den, det är för mycket som står på spel.

LÄS MER: Därför spelade inte Burvall-Jonsson i kvartsfinal 3

I segermatchen på Sävstaås senast var förra säsongens assistkung Joel Edling tillbaka i spel efter nya skadeproblem. Thomas Liw tror och hoppas att mittfältaren spelar även i kväll. Däremot är det betydligt mer osäkert kring fortsatt lårskadade Daniel Välitalo, som testades på fredagens träning, och febrige Daniel Burvall-Jonsson.

– Joel blev helt plötsligt tillgänglig, det var inget vi hade räknat med för några dagar sedan. Välitalo är ett väldigt stort frågetecken fortfarande. Vi vill inte "riska" något även om vi vill ha honom med, säger Thomas Liw och fortsätter:

– Daniel är frågetecken också. Går febern ner hoppas jag kunna spela honom, men det vet vi inte förrän i morgon (läs: i dag).

Säkrar ni semifinal i kvartsfinal 4?

– Ja, vi går hårt för att göra det.

Mer läsning

Annons