Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll avgörs slutspelsvalet – "Zocke" siar om utgången: "Mitt tips är att dessa lag dansar"

/

"Och som vanligt på onsdagar är det varannan damernas", deklarerar sångaren i Jörgen & Polarna från Statts scen i cineasternas dyrgrip Repmånad.
Nu är det förvisso tisdag, men likväl är det dags att bjuda upp till dans och frågan är om någon vågar göra det lite oväntade likt Lövgren i kultfilmen från 1979.

Annons

MISSA INTE! Bandypuls livesänder före, under och efter slutspelsvalen

Vilka som hamnar topp fyra är ju klart innan matcherna blåses igång i kväll. Däremot är det inte klart i vilken ordning lagen får välja. Jag inbillar mig, kanske med subjektiva känslor, att vi får se något positionsskifte.

Vem Lövgren, Tallrot, Gurkan och Larsson fick ta en svängom med låter jag vara osagt, men kommande vecka är mitt tips att dessa lag dansar en vända.

 

VSK–Vänersborg

Om inte en meteorit slår ner på Zinkensdamm i kväll och Sirius skickar juniorlaget till västgötaslätten kommer Västerås SK stå som seriesegrare i elitserien 2015/2016. Det betyder att de får den angenäma uppgiften att slå till först på buffén. Och det skulle överraska mig otroligt mycket om man inte valde seriens kanske formsvagaste lag. Lilla Paris stolthet har inte direkt rosat marknaden den sista tiden. 3–0 i matcher.

 

Villa Lidköping–Vetlanda

Här är min känsla att det är 50/50 mellan Vetlanda eller Edsbyn som motståndare. Villa slog båda lagen borta, men förlorade mot dem hemma. Villas bortamatch mot Edsbyn satt hårdare åt än den mot Vetlanda. Sedan var Vetlandaförlusten en kollektiv kollaps där man nog ändå kände att man hade koll på grejerna. Det i kombination med kortare resa och Edsbyns rutin gör att jag chansar på smålänningarna som motståndare. Oavsett: 3–0 i matcher.

LÄS ÄVEN: Här är Bandypuls guide inför sista omgången

 

Sandviken–Edsbyn

Stålmännen som vaskat poäng hårdare än någonsin i år hasar sig upp på tredjeplatsen och får därigenom välja mellan Hammarby och Edsbyn. Utomhus är inte SAIK:s melodi och med en nyligen inhämtad seger på Ön så faller valet på ett Edsbyn där det fortfarande finns frågetecken kring nyckelspelare. Tror att Sandviken höjer sig nu när det är på allvar. På riktigt. 3–1 i matcher.

 

Bollnäs–Hammarby

Lugn och fin nu. Jag vet att detta bygger på att Bollnäs tappar poäng mot Tillberga i kväll, men jag tror faktiskt att den rimligheten är större än Svenska Spels oddssättare gör analys av. Är det något lag Tillberga inte räds så är det Bollnäs. Förhandsfavoriterna vann väl inte helt rättvist i premiären och fjolårets möte avgjorde Hellmyrs sent efter ett 0–2-underläge. Har jag fel blir det Bollnäs–Edsbyn och SAIK–Hammarby, men mitt utgångstips är Bollnäs-Bajen i en matchserie som Bollnäs vinner med 3–2 i matcher.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons