Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta derbykänslor när Bollnäs slog ut Edsbyn – SAIK vann stort mot Hammarby

/

Bollnäs vann en tät, jämn och dramatisk match mot Edsbyn – och avgjorde kvartsfinalserien hemma på Sävstaås.
Samtidigt gasade Sandviken i från Hammarby efter paus och vann med 8–3.

Annons

Redan efter en och en halv minuts spel testade Martin Frid ett distansskott i den femte och avgörande derbykvarten mellan Bollnäs och Edsbyn. Bollnäsmålvakten Niklas Prytz släppte en till synes billig retur, och på den höll sig Edsbyns lagkapten Jonas Edling framme och petade in 1–0 för gästerna. Prytz skulle dock komma att spela upp sig, och svarade under matchen för några högkvalitativa räddningar.

Bollnäs kvitterade innan matchen hade passerat tio minuter, då Christian Mickelsson dundrade in en hörna i den nionde matchminuten.

Glädjen blev dock kortvarig för hemmapubliken – bara ett fåtal minuter senare svarade Mattias Hammarström genom att återigen ge Edsbyn ledningen. Även det målet kom till på hörna.

Temat med fasta situationer som gav utdelning fortsatte. Ville Aaltonen var näste man att hitta rätt på hörna, då han kvitterade för Bollnäs. 2–2 stod sig till pausvilan.

Efter den var det Bollnäs som bröt dödläget, då Tobias Björklund gjorde 3–2 drygt tio minuter in i andra halvlek. Det stod sig fram till matchens slutminuter, då Edsbyns annars så stabila back Joakim Svensk tappade bollen i eget straffområde.

Bollnäs Oskar Olsson tackade och tog emot för den stora bjudningen, och han satte matchavgörande 4–2. Efter det blev det både hett och grinigt på isen, med flera avbrott för uppgörelser mellan olika spelare.

Edsbyn försökte med en sista forcering, men Bollnäs kontrollerade slutminuterna av matchen och Oskar Olsson kunde dessutom utöka till 5–2, ett resultat som stod sig hela vägen in i mål.

I kvällens andra kvartsfinalrysare, den femte och avgörande matchen mellan Sandviken och Hammarby, var det hemmalaget SAIK som inledde bäst. Men i slutändan blev det inte så mycket till dramatik, då Sandviken avancerade till semifinal efter seger med hela 8–3.

Christoffer Edlund gav tidigt Sandviken ledningen, då han i den sjätte matchminuten gjorde 1–0, framspelad av Daniel Mossberg. Därefter dröjde nästa mål till den 20:e minuten, då Ted Haraldsson utökade hemmalagets ledning till 2–0.

Direkt efter paus tog Sandviken ett ännu starkare grepp om matchen, då Ted Haraldsson blev tvåmålsskytt och ökade på till 3–0. Tio minuter in på andra halvlek valde Hammarby att ta timeout.

Kalle Mårtensson reducerade därefter till 1–3 genom Kalle Mårtensson, innan Sandvikens skyttekung Christoffer Edlund med ytterligare två mål gav Sandviken en 5–1-ledning att gå på. Det greppet släppte man inte – SAIK kunde till slut vinna med 8–3.

För Bollnäs del väntar Villa Lidköping i semifinalen, medan Sandviken ställs mot Västerås.

Mer läsning

Annons