Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmapubliken hade lämnat när Söderberg gjorde sitt 30:e mål: "Det ska inte behöva ske"

/

Han lämnade inte isen mållös den här gången heller.
Men när Martin Söderberg satte sitt 30:e mål för säsongen så var hälsingederbyt inför nästan 2 300 personer redan förlorat.
– Det är tråkigt att publiken lämnar innan det är slut, det ska inte behöva ske, säger Brobergsanfallaren.

Annons

Det är väldigt sällan den här säsongen som Brobergs kanske störst lysande stjärna Martin Söderberg lämnar en bandyis utan att ha gjort mål.

Men när han sköt sitt 30:e mål för säsongen, på en hörna, i hälsingederbyt mot Bollnäs så var det för länge sedan avgjort till gästernas fördel.

– Det var mot SAIK på annandagen, då var jag helt osynlig, säger han om senast han inte nätade, och fortsätter:

– Det är jag i dag också, förutom det där målet...

LÄS MER: Mäktiga hyllningstifot innan matchen

Bollnäs skaffade sig ett rejält grepp på Hällåsen efter två hörnmål under de första nio minuterna. Broberg redcerade efter en soloprestation av Adam Wijk – och stod upp riktigt bra under första 45. Söderhamnslaget hade i det läget alla möjligheter att få med sig poäng från derbyt.

– Vi kommer in i det bra och får deffen dit vi vill. Vi har koll på deras bättre spelare om man säger så. Sedan kanske vi sakar lite offensivt, men det känns bra i paus, säger Martin Söderberg.

Men Broberg inledde den andra halvleken allt annat än bra. En serie av individuella misstag satte Bollnäs i en 4–1-ledning första tio efter paus.

– Det är det som avgör matchen. Vi har bjudit på för många sådana den här säsongen, nu måste vi ha bjudit klart, säger Martin Söderberg.

SE ÄVEN: Axman och Bäckmans analys från Hällåsen

Vid den ställningen hade Martin Söderberg sin första, förutom tröstmålet på hörna, och enda riktigt heta målchans under matchen. Men hans avslut ur vänsterläge satt i ribbkrysset.

– Hade det blivit mål så hade vi ju fått bilderna från Vänersborg direkt. Mål ändrar ju matchbilderna, och vi hade ju något mer läge där också, säger Martin Söderberg och drar sig till minnes när Broberg hämtade upp ett tidigt och stort underläge på bortaplan senast till kryss.

Vad är det som gör att ni bjuder på så mycket?

– Det diskuterar vi själva också, det var fyra även mot Vänersborg och det är samma här. Det är en jämn bandymatch, men det individuella saker avgör.

LÄS MER: Bollnäs stjärnduo bjöd på konstmål

Men att du fortsätter göra mål, har det någon betydelse för dig?

– Nej, det har ingen betydelse i dag. Det är helt värdelöst att förlora med den här stämningen på läktaren. Publiken lämnar innan det är slut, det ska inte behöva ske.

Bollnäs gick fram till en 7–1-ledning innan Vadim Arhipkin reducerade till 2–7 och Martin Söderberg friserade siffrorna ytterligare till förlustsiffrorna 3–7.

På lördag väntar ny hemmamatch för Broberg då jumbon Gripen Trollhättan kommer på besök.

Då måste det nästan bli seger, va?

– Så är det absolut. Vi har bra saker att ta med oss från matcherna mot Edsbyn och Vänersborg, och även lite här också även om det saknas lite udd framåt, säger Martin Söderberg.

Mer läsning

Annons