Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs sågade sina gamla fans – nu svarar Red Farmers: "Det är utagerat"

/
  • Edsbyns supporterklubb Red Farmers är redo för annandagsderby hemma i Svenska Fönster Arena.

Efter derbyt i Bollnäs sågade Per Hellmyrs sina gamla supportrar från Edsbyn.
En surdeg som hänger kvar över annandagsderbyt?
– Nej, det tror jag inte. Det där är utagerat nu, säger 38-årige Magnus Ståhl, ordförande i supporterklubben Red Farmers.
Som ändå blev ganska besviken över stjärnans kritik.

Annons

LÄS MER: Per Hellmyrs sågar Edsbyns supportrar

– Det där kom ju inte från någon av oss i Farmers. Jag stod mitt i klacken och hörde absolut ingenting i den vägen, säger Magnus Ståhl, som menar att Per Hellmyrs utspel fick en lite väl bred träffbild.

– Vi håller oss alltid inom rimliga ramar, och ägnar oss inte åt personliga påhopp. Jag har varit verksam i Farmers under 21 år och kände inte alls igen mig i det här. Det här kom från någon, eller några, överförfriskade utanför vår grupp.

Magnus Ståhl tog också snabbt kontakt med Per Hellmyrs för att reda ut det hela.

– Det gjorde vi också. Han vet var vi står och jag ser saken som utagerad. Nu är det en ny match, säger Ståhl, som samtidigt menar att en stjärnlirare som lämnat moderklubben för värsta ärkerivalen bör vara redo att stå ut med en del.

– Jo, men då är det ju med glimten i ögat. Vi skulle ju inte precis hylla en motståndare, särskilt som han spelar i det värsta tänkbara laget.

Per Hellmyrs tyckte själv han var värd mer respekt efter att varit med och spelat hem fyra SM-guld till Edsbyn. Tycker du han får det?

– Nu var det ju ett helt lag som vann fem raka SM-guld. Men jag tycker nog att Hellmyrs blivit ganska snällt behandlad. Vad jag vet har det aldrig tidigare varit något problem med det här, och inte med Pär Törnberg eller Christian Mickelsson heller. Och jämfört med flera andra sporter behöver bandyns stjärnor stå ut med ganska lite, minns när Luis Figo fick ett grishuvud kastat efter sig, säger Magnus Ståhl.

LÄS MER: Hellmyrs: "Jag har fått en ursäkt"

Nä, Red Farmers har absolut inga planer på några nidvisor om sin gamla stjärna.

De är mer fokuserade på att ge energi och stöd åt de stjärnor som finns i rödblått i dag.

– Vi kommer att förbereda oss på ett bra sätt. Vi är också inne i en liten generationsväxling, det är många yngre i bland supportrarna nu, säger Magnus Ståhl, inte helt nöjd med den något udda starttiden 12.45.

Orsaken är att SVT direktsänder från Svenska Fönster Arena, och då undviker en krock med premiären i junior-VM i hockey.

– Hade jag fått välja känns kanske 15.00 som en mer optimal tid. Men nu är det ju SVT som styr, och det är ju samtidigt positivt att bandyn får en bred exponering i Vinterstudion.

Till sist – hur går det i derbyt då, både vad gäller matchen på läktaren och på isen?

– Vi vinner båda, såklart! Jag tror alltid på seger. Det blir nog en bra match, men Edsbyn är så starkt på hemmais. Bollnäs ska vara ruskigt bra om de ska rubba oss i arenan.

Mer läsning

Annons