Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs gav Bollnäs drömstart på World Cup

/

Bollnäs hade mest boll och flest chanser.
Men premiärsegern satt ändå långt inne mot Villa Lidköping.
– Man måste skjuta för att det ska bli mål helt enkelt, säger matchvinnaren Per Hellmyrs, som satte en från vänster och en från höger.

Annons

Bollnäs vill ha boll och Bollnäs vill styra matcherna.

Och visst gjorde laget det i sin premiärmatch i World Cup – mot Villa Lidköping.

– Även om vi vinner här så finns det mycket vi kan göra bättre. Har vi detta som lägstanivå så är det ju bra, men vi behöver kliva up några snäpp, säger högerhalven Per Hellmyrs.

Efter en mållös första halvlek, där Bollnäs bästa chans var ett ribbskott av Anders Spinnars, tog Villa ledningen fem minuter in på den andra. Målskytten Jesper Bryngelson skadade sig i samband med målet och matchen fick fyra minuters tillägg.

Per Hellmyrs kvittering tio minuter senare var på ett långskott, från vänster lågt i Villamålvakten Jesper Thimfors vänstra hörn.

– Jag såg i någon match tidigare under dagen något skott från längre håll som slank in... Det lönar sig att skjuta. På det stora hela tycker jag att vi kan ta ännu mera avslut, säger Per Hellmyrs.

LÄS ÄVEN: Hammarbys galna upphämtning mot Jenisej

I den fjärde tilläggsminuten, när de flesta väntade på straffläggningen som skulle skilja lagen åt vid ett eventuellt läge av samma poäng och målskillnad, slog han till igen. Denna gång från höger sida i det andra hörnet hos Thimfors, som inte kunde nå bollen med böj. Bara sekunder efter Hellmyrs 2–1-mål blåste domaren av matchen.

– Det puttar ju in mycket energi i den här gruppen att börja turneringen med en vinst, säger Per Hellmyrs.

LÄS ÄVEN: Brobergs tränare kritisk - trots seger

Även i morgon lördag ställs Bollnäs inför en ny kraftmätning med ett svenskt topplag – Västerås SK, som skickade Bollnäs ur kvarten förra säsongen.

– Vi har mycket boll i dag, ett större bollinnehav än dem (Villa), och vi har två i ribban och något friläge, så det känns rättvist sett till hela matchen.

Vad vill du ska bli bättre?

– Vi måste ha lite mer drag i det, det får inte gå för sakta. Vi behöver variera mer, säger Per Hellmyrs.

Mer läsning

Annons