Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs är Årets spelare – enligt Bandypuls och läsarna: "Jag har gjort en bra säsong"

/

Årets lag på Bandypuls är utsett.
Flest uttagningar av alla hade Bollnäs storstjärna Per Hellmyrs.
I en längre intervju berättar han om säsongen, skadekänningen i slutspelet, Ryssland och framtiden i Bollnäs.

Annons

Under säsongen som gick presenterade Bandypuls ett Veckans lag varje måndag. Totalt blev det 19 startelvor inklusive tränare. Veckans lag togs ut tillsammans med god läsarhjälp i sociala medier. Flest uttagningar hade Bollnässtjärnan Per Hellmyrs som var ensam om att tas ut åtta gånger.

– Det är klart att det är kul och jag tycker att jag har gjort en bra säsong. Jag kom upp i en ny roll som mittfältare, det var jäkligt kul. Jag var skadefri i stort sett hela säsongen och kunde producera på en bra nivå.

När Per Hellmyrs hör vilka spelare som tar plats i Årets lag säger han:

– Det är ett starkt lag, helt klart. Det är otroligt duktiga bandyspelare och ledare allihop. Några är "coming men" och på väg upp i karriärerna och några är på toppen och fortsätter utvecklas. Det tycker jag är imponerande.

Namn som Andreas Bergwall och Johan Esplund saknas. Är det spelare som bör ha varit med?

– Självklart hade de också kunnat vara med, men det visar också att just toppkvaliteten har breddats lite grann. Det känns som att det finns fler bra bandyspelare i yttersta toppskiktet, det är positivt. Dels är det för att folk kommer underifrån och som jag sade, de som är runt 30-årsåldern och över fortsätter utvecklas.

Du pratar om att du var skadefri i stort sett hela säsongen. Nu när den är över – hur mådde du egentligen under slutspelet?

– Jag hade lite ljumskkänningar, men det var ingen jätteskada. Att jag stod över första kvartsfinalen mot Edsbyn var mer för att ta det säkra före det osäkra. I övrigt gick jag på 100 procent, men kanske inte hade full kraft i kroppen varje match. Det var en lång säsong som slet mycket.

LÄS MER: Hellmyrs dementerar skada

Per Hellmyrs medger också att Bollnäs möjligtvis brände lite för mycket krut under sin sensationella svit på 15 matcher – 13 segrar och två oavgjorda – utan förlust från mitten på december fram till kvartsfinalerna mot Edsbyn i februari.

– Vi hade en fantastisk form i hela laget då, vi vann mot alla. När vi kom in i slutspelet hittade vi ingen extra växel att lägga i. Det blev nästan så att vi tappade lite kraft snarare än att kunna växla upp, säger han.

– Men tittar man på slutspelet är det bra prestationer. Vi spelar fem superbra matcher mot Edsbyn och även mot Villa, men då var vi chanslösa på bortaplan. Det är dagens sanning. Hemma var vi lite starkare, men totalt sett hade vi inte tillräcklig kraft i laget för att gå hela vägen.

Jocke Forslund stod på upptaktsträffen i oktober och pratade om SM-final. Det blev semifinal. Är ni missnöjda?

– Resultatmässigt är vi inte så nöjda med att åka ur i semifinalen, man är nära men ändå inte. Ser man till prestationen lagmässigt har vi haft en bra utveckling.

Behöver ni förstärka för att ta ytterligare ett steg?

– Vi har ett väldigt bra lag med bra stomme, men vi behöver kanske krydda till det lite med en eller två spelare. Dels för att få bredd i truppen och dels för att hävda oss ännu bättre.

Vart på planen?

– Ser man på den här säsongen släppte vi in näst minst mål, så vi skulle behöva ha någon som kan producera framåt. Så att vi får en starkare och bredare offensiv.

Det är vår och en del ryska klubbar är som alltid i farten. Håller du ryssdörren öppen?

– Ryssdörren står alltid öppen, det gör den för alla spelare tror jag. Men i mitt fall kommer jag att spela i Bollnäs. Om man ser till ekonomin i klubbarna där borta är den inte på topp för tillfället. Jag tror att det kan dröja ett tag innan det blir fart där igen.

Du har ett år kvar på kontraktet med Bollnäs. Vad händer sen?

– Ja, vad händer då... Det får vi väl se, vilken väg klubben vill ta och vad som händer. Det kan vara något helt annat om ett år eller två, för det kan svänga snabbt i dagens samhälle. Men jag trivs fantastiskt bra här, det är inget snack om det.

Mer läsning

Annons