Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Veckans lag nummer tolv: "Få i världsbandyn kan dominera som honom"

Här är Veckans lag nummer tolv – den här gången med en fotbollsliknande 4–4–2-uppställning.
Bakom uttagningen står Bandypuls Rikard Bäckman, som har tagit god hjälp av er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Erik Persson, Edsbyn (1)

VSK:s Andreas Bergwall har gjort det två gånger, Kungälvs Kimmo Kyllönen en. Säsongens fjärde elitserienolla tog Edsbyns Erik Persson på Studenternas när hälsingarna slog Sirius med 7–0 . I matchen efter, mot Kalix, släppte han bara in två när matchen för längesedan var avgjord. Den store målvakten har haft god hjälp av ett välfungerande försvar på sistone – men Erik Perssons få insläppta talar ju också för sig själva. Med i veckans lag för första gången – i rätt stor konkurrens med Bollnäs Niklas Prytz, som stod för en stark insats mot VSK.

 

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (5)

Ny roll som mittfältare i Bollnäs. Om det har blivit succé? Ja, så är det ju! Drömmålet i derbyt mot Broberg tillsammans med Daniel Berlin har väl ingen glömt, och Hellmyrs följde sedan upp med fyra poäng när VSK vältes hemma på Sävstaås. Får spela på halven/ytterbacken i Veckans lag, trots mittfältsframgångarna, för balansens skull...

Anders Spinnars, Bollnäs (1)

Tillbaka i elitserien och Bollnäs efter ett Rysslandsäventyr. Och försvarsspelaren har väl knappast gjort någon besviken. Levererar i match efter match och håller hög jämn nivå. Både bryt- och placeringssäker försvarsspelare – och har börjat hota mer och mer även offensivt för Bollnäs nu med sitt vassa skott.

Joakim Svensk, Edsbyn (3)

Dominerar Edsbyns försvarsspel med fysik och styrka. Är dessutom något mer spelskicklig än gängse försvarsspelare, och skulle mycket väl kunna spela även på mittfältet. Edsbyn har varit nere i dyn och vänt en sväng, men har nu två raka segrar. Mot Kalix var Jocke Svensk just dominant. Han bör väl få åka med till Uljanovsk...?

Hans Andersson, Edsbyn (3)

Fyra man i backlinjen denna vecka – något som bör passa Edsbyns Hans Andersson lite extra bra, då laget som något slags pionjärer spelar på det viset. Hans Andersson, med i 25-mannatruppen till VM, var en av isens bästa aktörer när Edsbyn slog Kalix tämligen komfortabelt hemma i Svenska Fönster Arena. Ytterhalven, eller ytterbacken om man så vill, är ytterst viktig om Edsbyn ska kunna hävda sin slutspelsplats.

 

MITTFÄLT

Martin Landström, Vetlanda (1)

Det duggar inte tätt med juniorer i Veckans lag. Men här är en – Martin Landström, som utsågs till årets junior i svensk bandy efter förra säsongen. Vetlandas superlöfte är aktuell för att spela dubbla mästerskap den här vintern, både P21-VM i Finland och P19-VM i Trollhättan. Har vuxit fram som en publikfavorit i Vetlanda med sin teknik – och han nätade när Vetlanda slog Villa borta.

Daniel Berlin, Bollnäs (4)

Bollnäs kärnkraftverk på mittfältet har ingen direkt enskild superspetskompetens som bandyspelare, han åker inte fortast eller skjuter hårdast. Men grejen med honom är att han har sådan hög nivå på allt egentligen, och få i världsbandyn kan väl dominera en match som Daniel Berlin. Oerhört drivande i Bollnäs – och fick vara den som avslutade "godismålet" på pass från Per Hellmyrs. Följde upp med tre poäng mot VSK. Given i ett Veckans lag, särskilt som Bollnäs just nu är i superform.

Johan Löfstedt, Vetlanda (3)

Vetlandas mittfältare var banans konung när Hammarby slogs tillbaka – i vad som av Smålands-Tidningen beskrevs som "bländande spel av VBK" . Johan Löfstedt är en klassmittfältare som behärskar bandyns samtliga ingredienser; skjuta, spela fram och dominera isen. VM-aktuell i sannerligen högsta grad.

Daniel Andersson, Villa Lidköping (3)

Villastjärnan har nobbat landslaget den här säsongen. Men det hindrar inte honom från att leverera med full kraft i elitserien. Gjorde fyra plus ett borta mot Tillberga, och försökte sig dessutom på vad som kunde ha blivit säsongens mål. Daniel Andersson är en av elitseriens allra mest läckra artister – nu lite längre fram i banan hos Villa än tidigare under säsongen.

 

ANFALL

Joakim Andersson, Vetlanda (2)

Jämte Bollnäs så är Vetlanda elitseriens stora formlag för tillfället. Som forward spelar smålänningarna superlöftet Joakim Andersson – och han har minst sagt levererat på slutet när laget fällt stora träd. Joakim Andersson som även är nominerad till VM-truppen, gjorde fyra mål på Villa och följde upp med två mot Hammarby. Formspelare? Ingenting är säkrare.

Martin Söderberg, Broberg (3)

Det hackar och far en hel del för Broberg, som går en tuff kamp om en slutspelsplats till mötes. Martin Söderberg är inte alltid jättesynlig i matcherna – men har öst in 33 mål i elitserien, vilket imponerar rakt av. Det sprudlade inte av Broberg hemma mot Gripen, men Martin Söderberg gjorde ändå tre mål i matchen. Aktuell för VM är han också.

 

VECKANS TRÄNARE

Jonas Claesson, Vetlanda (1)

Vad är det som den forne storskytten och tidigare förbundskaptenen håller på att göra med talangfabriken Vetlanda? Tja, ta laget till slutspel till att börja med, ser det ut som. Jonas Claesson basar just nu över elitseriens, tillsammans med Bollnäs, mest formtoppade lag.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Mer läsning

Annons