Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Veckans lag: "En av svensk bandys största matchvinnare"

Bandypuls utser Veckans lag för artonde gången den här säsongen.
Bakom uttagningen står Rikard Bäckman och Andreas Tagg – som vanligt med god hjälp från en trogen läsarskara.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit med i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Martin Falk, Sandviken (2)

Hade väl ingen lyckad dag, precis som resten av sitt lag, i den första semin mot VSK. Men det hade SAIK-målvakten däremot när laget bröt tillbaka rejält på hemmaplan – flera vassa benparader hindrade VSK att ens komma nära.

 

FÖRSVAR

Lars Fall, Villa Lidköping (2)

Fortsatt viktig för Villas uppbyggnad med sin klubba – gör även poäng i stort sett varje match från sin högerhalv. Villa var rejält illa ute i första halvlek mot Bollnäs på Sävstaås, Lars Fall satte viktiga 2–2-målet med ett välplacerat skott centralt. Villa förlorade matchen till slut efter sudden, men Lars Fall tillhörde en av de bättre för dagen i Villa.

Joakim Svensk, Edsbyn (4)

Stod för misstaget som rent krasst gjorde att Bollnäs kunde avgöra den sista kvarten. Visst, det är lätt att snöa in på det. Men om man vänder på det, och ser det ur ett större perspektiv: Jocke Svensks spel i serien och även i kvartarna bidrog stort till att Edsbyn kunde komma så långt som man gjorde, ändå. En av säsongens absolut bästa elitseriespelare; vårdad, skicklig offensivt och spelbegåvad – samtidigt mycket tuff.

Martin Johansson, Villa Lidköping (5)

Bollnäs var totalt chanslöst i den första semifinalen i Sparbanken Arena. 8–1 vittnar om en hänsynslös offensiv, men Villa Lidköping levererade på varje position i den matchen. Bollnäs hade svårt att skapa några heta chanser och allra längst bak huserar liberon Martin Johansson, och han fortsätter att styra sitt Villaförsvar på ett förtroendeingivande sätt. Dock – åtta insläppta i returen på Sävstaås. Nu gäller det för Johansson och hans Villa att hitta tillbaka till den defensiva tryggheten i hemmaborgen på onsdag kväll.

Anders Spinnars, Bollnäs (2)

Den stabila och rutinerade Bollnäsbacken svarade för ett av säsongens allra viktigaste mål på Sävstaås. Vad annars ska man kalla kvitteringen till 7–7 på hörna i den 90:e matchminuten mot Villa Lidköping? Hade Bollnäs orkat resa sig om man tappat till 0–2 i matcher på hemmaplan? Förmodligen inte. Nu står det i stället 1–1 och finaldrömmen lever i Hälsingland.

Ted Haraldsson, Sandviken (2)

Är plötsligt på väg att bli SAIK:s egen Super-Ted. Gjorde två mål i den avgörande SM-kvartsfinalen mot Hammarby – och nu slog han till med en riktig läckerhet mot VSK som betydde 5–2 efter samspel med Dennis Henriksen. Är en av spelarna som klivit fram i SAIK när det behövs. Får spela till vänster i Veckans lag, då Villas Fall är mer utpräglad högerhalv.

 

MITTFÄLT

Per Hellmyrs, Bollnäs (7)

Ja, vad ska man egentligen säga om Per Hellmyrs som inte redan är sagt? Bollnässtjärnan är tillbaka på rätt nivå efter att trilskande ljumskar tvingat ner honom på halvfart i kvartsfinalerna. När Bollnäs kvitterade till 1–1 i semifinalserien mot Villa så var det just Hellmyrs som gjorde det avgörande målet i förlängningen. Och just det, dessförinnan hade han svarat för två mål, och fått assistpoäng på hörnan som innebar 7–7 i matchens absoluta slutskede. Såklart helt ovärderlig för Bollnäs.

Dennis Henriksen, Sandviken (1)

Har ett tufft ansvar att vara den mittfältare som ska försöka täppa igen efter alla offensiva spelare i SAIK – men verkar mer och mer bekväm med rollen. Är ett fysiskt praktexemplar som aldrig viker i en närkamp. Och är samtidigt ett offensivt vapen för SAIK när han använder sitt spelsinne för smarta passningar, och fick till ett praktexempel vid SAIK:s 5-2-mål i söndags.

 

ANFALL

Simon Jansson, Västerås SK (3)

Vass i den första semin när VSK körde över SAIK med 11–3 hemma – två mål och en assist kom från den irrationelle och offensive Jansson. När SAIK sedan gav igen ordentligt hemma i söndags var Simon Jansson... ska vi säga minst dålig hos de regerande mästarna. Två mål och ideliga försök att bryta Sandvikens dominans...

Patrik Nilsson, Sandviken (1)

Nej, på det stora hela är inte detta Patrik Nilssons bästa bandysäsong. Vilket en för honom rätt skral målskörd om inte annat vittnar om. Men med nya grillor på fötterna är han märkbart bättre – och verkar ha vaknat på riktigt nu när det drar ihop sig. Var Patrik Nilsson-stor hemma i Göransson senast, tre mål och en assist. En av svensk bandys största matchvinnare, och lär väl fortsätta sätta avtryck på serien mot VSK...

Christian Mickelsson, Bollnäs (3)

Bollnäsforwarden gjorde 36 mål i elitserien – och då ska man komma ihåg att det tog rätt många matcher innan han började glänsa i sitt nya lag. Gjorde fem mål i kvartsfinalserien mot Edsbyn, och framför allt ett mäktigt kvitteringsmål senast när Bollnäs trots övertaget hamnade i 2–4-underläge i första halvlek mot Villa i semireturen. Inte bara box-spelare, utan också rapp i djupet. Höjer sig alldeles uppenbart när matcherna blir större och viktigare.

 

VECKANS TRÄNARE

Anders Jakobsson, Sandviken (1)

Den rutinerade taktikern visade det igen – prov på kyla och analytisk förmåga. 3–11-torsk i ABB Arena till 12–4-seger hemma i Göransson på två dagar är en rätt bra taktisk utvärdering... om man säger så. SAIK visade sin allra bästa sida på söndagen. Frågan är nu vad "Jacke" ska klura ut till den tredje semin. För inte slutar det väl med målkalaskross igen?

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Veckans lag – tolfte uttagningen

Veckans lag – trettonde uttagningen

Veckans lag – fjortonde uttagningen

Veckans lag – femtonde uttagningen

Veckans lag – sextonde uttagningen

Veckans lag – sjuttonde uttagningen

Mer läsning

Annons