Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Bandypuls tredje Veckans lag: "Kan göra i stort sett vad som helst med en bandyboll"

Bandypuls Rikard Bäckman och Christoffer Million utser Veckans lag för tredje gången den här säsongen.
Siffran inom parentes visar hur många gånger spelaren varit med i Veckans lag.

Annons

LÄS MER: Här är förra veckans lag

MÅLVAKT

Jesper Thimfors, Villa Lidköping (1)

Att säga att Jesper Thimfors vann matchen för Villa hemma mot Bollnäs är inte helt riktigt. Men den store och trygge målvakten stod för en rad vassa räddningar och verkar vara den stabila post som laget sökt efter under en tid. För att hitta en jämn toppnivå krävs en bra målvakt – Jesper Thimfors verkar vara det man letat efter.

 

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (2)

Driver tillsammans med Daniel Berlin så gott som allt spel i Bollnäs. Stundtals helt omöjlig att ta bollen ifrån och så fort han har den måste motståndarna mobilisera. Det går att kräva mer av Bollnäs, visst, men knappast av Per Hellmyrs som alltjämt befinner sig på en världsklassnivå som bandyspelare.

Robin Redin, Broberg (1)

Stor och stark vänsterback som även har förmåga att läsa spelet och sätta i gång spel med fin klubba. Brobergs bästa spelare när man slog Kungälv borta på lördagen.

Martin Johansson, Villa Lidköping (2)

Visst börjar det lukta landslaget för Villas libero Martin Johansson? Med i Veckans lag för andra gången i följd – åter storartad insats när Villa besegrade Bollnäs hemma. Bryt- och placeringssäker libero.

Richard Kamperin Wallin, Vänersborg (1)

Nära nog felfri i försvaret när Vänersborg tog poäng av Hammarby i premiären på Zinken. När isen blev dålig och hemmalaget lyfte långt mot David Pizzoni Elfving var gästernas trotjänare alltid på rätt plats och stångades. De båda rök också ihop i vad som kan vara säsongens mest hockeyfierade fight.

Erik Schön, Kungälv (1)

Kungälvs 5–4-seger mot VSK i ABB Arena är en av säsongens stora knallar. Vinsten säkrades främst genom en kompakt defensiv, men när Kungälv gick på omställning var det ofta genom Erik Schön – som värvades från Gripen Trollhättan just för att vara en drivande kraft i offensiven. Stod dessutom för passningsleveransen till de två hörnmål som hade en stor del i Kungälvs praktskräll.

 

MITTFÄLT

Felix Pherson, Vänersborg (1)

En jätte på Vänersborgs mittfält på Zinken. Var överallt på banan och fick med sig mest frislag av alla på isen när Hammarby inte fick grepp om honom. Överlag en mycket lovande start för Rättvikssonen i sin nya klubb. Vänersborg har ett högintressant centralt mittfält med unga duon Felix Pherson, 22 nästa måndag, och Robin Lundkvist, 24.

Daniel Mossberg, Sandviken (1)

SAIK har haft en supervecka med 11–2 mot Gripen och 12–2 mot Vetlanda. Rubrikerna går inte sällan till lagets sanslösa anfallstrio, men längre ner i banan finns Daniel Mossberg som lämnat "ytterbensrollen" i offensiven till att bli mer central på mittfältet – och han gör det med den äran. Spelfördelande och fortsatt poängstark i det SAIK som imponerar.

 

ANFALL

Johan Esplund, Villa Lidköping (1)

Johan Esplund har bandyvärldens mest extrema teknik – han kan göra i stort sett vad som helst med en bandyboll. När Villa gick upp på ett tremannaanfall i andra halvlek behövde han 23 sekunder på sig för att kvittera mot Bollnäs och drygt tre minuter senare lurade han av Niklas Prytz ett utkast och satte 2–1. Sannolikt är samtidigt att Johan Esplund har mycket mer att plocka fram under säsongen...

Christoffer Edlund, Sandviken (2)

Frågan är inte varför Christoffer Edlund är med i Veckans lag igen, utan när han inte kommer att vara det? Anfallaren gjorde tre mål på Gripen och fyra mot Vetlanda (där har vi de två senaste målkalasen...), den absoluta merparten dessutom spelmål. Kallas "världens bästa bandyforward" och få säger väl egentligen emot detta faktum.

Martin Söderberg, Broberg (1)

Två mål i kryssmatchen mot Villa och tre borta mot Kungälv när Broberg tog säsongens första seger. Martin Söderberg ska vara lagets målkung, något som han lever upp till med råge än så länge...

VECKANS TRÄNARE

Magnus Muhrén, Villa Lidköping (1)

Villas energinivå var inte riktigt på topp i den första halvleken mot ett defensivt Bollnäs. Något som spelarna fick höra i paus när hemmapubliken krävde mera – sedan klev man ut och vände matchen. "Murrens" taktiska drag: lyfta upp en till gubbe på topp och jaga ut Bollnäs från "fel håll", vilket gjorde det svårare att spela hem bollen för motståndarna.

Draget att plocka in Magnus Muhrén i ledarstaben visar sig vara mer och mer rätt i Lidköping.

LÄS MER: Här är det första Veckans lag som togs ut

Mer läsning

Annons