Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Årets lag på Bandypuls: "Han slog alla tiders målrekord"

/
  • Målkungen David Karlsson blev Årets man i svensk bandy och har en given plats i Årets lag på Bandypuls.

Under hela säsongen har Bandypuls med hjälp av läsarna tagit ut ett Veckans lag.
Nu har 19 uttagningar kokats ner till en.
Här är Årets lag i elitserien och slutspelet, baserat på alla säsongens uttagningar i Veckans lag.
Siffran inom parentes anger antalet uttagningar under säsongen 2015/2016.

Annons

MÅLVAKT

Patrik Hedberg, Hammarby (4)

När det varit turbulent i Hammarby har Patrik Hedberg stått stark i stormen. Duktig på att utnyttja sin storlek och ger ett stort och auktoritativt intryck. Har alla möjligheter att vara en framtida landslagsmålvakt på regelbunden basis. Debuterade välförtjänt i blågult den här säsongen.

 

FÖRSVAR

Hans Andersson, Edsbyn (4)

Ett av säsongens stora utropstecken. I sociala medier höjdes en del röster mot att Hans Andersson inte nominerades till Årets man. Enormt viktig för Edsbyn i framför allt det offensiva spelet. Teknisk spelare med fina handleder som dessutom älskar att dunka upp högerhörnor i närmaste krysset som förstaskytt.

Joakim Svensk, Edsbyn (5)

25-åringen var reserv på hemmaplan när Sverige kraschade ur redan i semifinal i Uljanovsk, men Jocke Svensk är utan tvivel en av landets allra bästa försvarare. Alltid oerhört kylig och rensar aldrig i onödan. Gillar att gå med i offensiven och skulle troligtvis göra succé även på ett mittfält.

TV: Svensk i lång och öppenhjärtig intervju

Martin Johansson, Villa Lidköping (5)

Villa Lidköping var hela säsongens tätaste lag. En stor del av framgången stavas Martin Johansson, liberon som så småningom ska ta över liberoplatsen efter Andreas Westh i landslaget. Spelare som alltid ger över hundra procent och som är oerhört svårpasserad. Stark hörnskytt.

Olov Englund, Kalix (5)

Navet i Kalix försvarsspel. Spelar libero i klubblaget, men är back i landslaget och blir det även i Årets lag på Bandypuls. Utöver sin fina skridskoåkning och fysik är han, något udda utifrån sin liberoposition, hörnläggare och gör det bra. Noterades för 15 assist i elitserien.

Emil Viklund, Vänersborg (5)

Kraftfull och i princip omöjlig att stoppa med regelrätta medel när han får komma loss från sin vänsterhalvsposition. Har utsetts till Årets spelare av IFK Vänersborgs supporterklubb Älgarna två säsonger i rad. Snart i ett svenskt landslag nära dig, även om konkurrensen är stenhård på hans plats.

 

MITTFÄLT

Daniel Berlin, Bollnäs (5)

Bollnäs kärnkraftverk togs ut fem gånger i Veckans lag och det hade sannolikt varit ännu fler om inte formen dalat något under slutet av säsongen. En av tre spelare som nominerades till Årets man i svensk bandy. Mest troligt världens bästa tvåvägsspelare i den här sporten.

Per Hellmyrs, Bollnäs (8)

Känd som högerhalv, men gav mer verkan på Bollnäs spel när han flyttades upp på mitten – och det i samma veva som laget bjöd på en mäktig segersvit. Per Hellmyrs fortsätter vara en världsartist inom bandyn och den spelare som togs ut mest av alla i Veckans lag med åtta utnämningar.

 

ANFALL

Christoffer Edlund, Sandviken (5)

Christoffer Edlunds seger i skytteligan blev klar och tydlig till slut. 59 mål och åtta assist gav honom även segern i elitseriens totala poängliga. "Världens bästa forward" sägs om 29-åringen som skrivit nytt långtidskontrakt med SAIK. Togs ut fem gånger i Veckans lag och det är nästan lite blygsamt så här i efterhand.

David Karlsson, Villa Lidköping (5)

Slog alla tiders målrekord när han tog sig förbi Jonas Claesson i historieboken. Villa föll i finalen mot VSK, men David Karlsson kunde åtminstone glädjas åt priset som Årets man i svensk bandy. Kung i offensivt straffområde och det blir inget Årets lag utan David Karlsson.

Daniel Andersson, Villa Lidköping (6)

Kanske en liten skräll när allt kommer omkring, men Daniel Andersson var den spelare som togs ut näst flest gånger i Veckans lag. Eleganten från Nässjö har kanske haft bättre säsonger i karriären, så att 32-åringen ändå tar plats i Årets lag säger något om hans kapacitet. En stjärna bland många i SM-tvåan.

 

TRÄNARE

Michael Carlsson, Västerås SK (4)

Mister 100 procent. Under sina två säsonger som huvudtränare i elitserien har han lett Västerås SK till två raka SM-guld. Hyllas ofta av spelarna för sitt ledarskap och hans engagemang smittar av sig på truppen. Den forne skyttekungen, med över 600 mål i VSK-tröjan, vann både SM- och VM-guld som spelare och att döma av starten på tränarkarriären tycks han vara samma vinnare som ledare.

 

HÄR ÄR SPELARNA MED FLEST UTTAGNINGAR I VECKANS LAG

8 uttagningar: Per Hellmyrs, Bollnäs. 6: Daniel Andersson, Villa Lidköping. 5: Christoffer Edlund, Sandviken, Joakim Svensk, Edsbyn, Olov Englund, Kalix, Emil Viklund, Vänersborg, David Karlsson, Villa Lidköping, Martin Johansson, Villa Lidköping, Daniel Berlin, Bollnäs. 4: Patrik Hedberg, Hammarby, Simon Jansson, Västerås SK, Hans Andersson, Edsbyn, Jesper Eriksson, Villa Lidköping, Johan Esplund, Villa Lidköping, Stefan Edberg, Västerås SK, Jonas Edling, Edsbyn, Martin Söderberg, Broberg, Martin Andreasson, Villa Lidköping, Christian Mickelsson, Bollnäs, Mikael Olsson, Västerås SK, Johan Löfstedt, Vetlanda, Patrik Sjöström, Västerås SK.

Mer läsning

Annons