Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Andersson efter finalsegern mot Bollnäs: "Vi spelar med bra tryck och frejdlighet"

Visionen för Edsbyn den här säsongen är att spela en offensiv bandy.
Ännu ett kvitto på det kom när laget tog hem Champions Cup efter finalseger mot Bollnäs med 7–3.
– Vi vill spela frejdligt och få ett mer böljande spel än vad kanske Bollnäs vill, säger Hans Andersson.

Annons

Efter segern med 7–3 mot Ljusdal så var det resultatet och inte mycket mer som Edsbyn tog med sig till finalen mot Bollnäs. Lördagens match blev också Edsbyns första kvitto på var laget står efter matcher mot allsvenska lag och en storseger mot ett vingklippt Broberg.

– Ja, så är det. Och det känns som om vi är på rätt väg med vårt spel, säger Hans Andersson, som ser ut att han konserverat förra säsongens form.

Hans Andersson stöter på patrull efter en av sina många uppåkningar.

Men den stora skillnaden i Edsbyns spel är inte att han fortsätter att leverera på hög nivå, utan att laget i övrigt höjt sig flera snäpp.

– Vi vill spela med bra tryck och frejdligt. Idag får vi ta med oss mycket inför fortsättningen, och att det står 7–3 på tavlan är kul. De har ju faktiskt två av världens bästa spelare på isen, släng in dem i vilket lag som helst och det blir världsklass. Bollnäs är riktigt ra, säger Hans Andersson.

Vägen till seger grundlades i den första halvleken. Efter Pär Törnbergs ledningsmål för Bollnäs följde två raka mål från Oscar Wikblad och sedan två hörnmål från Mattias Hammarström vilket gav 4-2 i paus.

Avgörandet kom sedan i 57:e minuten när Daniel Liw kom in ensam på Bollnäs planhalva, drev in efter kortlinjen och på något vis fick in 5–2. Bollnäs matade sedan på mot Erik Persson i Edsbymålet – han och Anders Svensson stod en halvlek var – och skapade många chanser.

Bollnäs tryckte på för att gå ikapp i andra halvlek, här genom Samuli Helavuori som är hårt uppvaktad av Daniel Välitalo ocjh Daniel Burvall Jonsson.

Bollnäs fick också en reducering när Anders Spinnars, via Daniel Välitalo, gjorde 3–5.

Men trots en handfull hörnor efter det och flera vassa lägen till ytterligare reducering var det Edsbyn som i slutet stängde matchen helt. Martin Frid och Mattias Hammarström fastställde finalsegern till 7–3.

– Det är alltid skönt at slå Bollnäs, och det är ett roligt koncept att spela ett DM. Det blir en lite skonsam inledning på försäsongen. Champions Cup som det var tidigare var tuff med fyra fulllängdsmatcher på lika många dagar, säger Hans Andersson.

Matchfakta

Edsbyn–Bollnäs 7–3 (4–2)

Mål: 0–1 (13) Pär Törnberg, 1–1 (16) Oscar Wikblad, 2–1 (23) Oscar Wikblad, hörna, 2–2 (39) Christian Mickelsson, straff, 3–2 (41) Mattias Hammarström, hörna, 4–2 (45) Mattias Hammarström, hörna, 5–2 (57) Daniel Liw, 5–3 (68) Anders Spinnars, 6–3 (88) Martin Frid, 7–3 (92) Mattias Hammarström.

Hörnor: 6–14.

Utvisningar: Edsbyn 2x10, Bollnäs –.

Domare: Ulrik Bergman.

Publik: 718.

Mer läsning

Annons