Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra snabba efter Broberg–Bollnäs

Bollnäs vann hälsingederbyt i Champions cup mot Broberg med 5–2. Bandypuls reporter Fredrik Mix var på plats i Edsbyn och analyser matchen så här:

Annons

Speglar slutresultatet matchen?

– Ja, Bollnäs hade ett spelmässigt övertag sett över hela matchen och var också det lag som skapade flest chanser. Dessutom var Christian Mickelsson glödhet. Men Broberg var inte alls ofarliga i sina attacker, men anfallen slutade mestadels i hörnor. Broberg kostade också på sig att missa en straff vid ställningen 1–1 tidigt in i den första halvleken. Då blir det svårt att vinna.

Hur var temperaturen i matchen?

– Det har varit en hel del känslofyllda drabbningar mellan hälsingerivalerna mellan åren. Säsongens andra möte kan knappast räknas till dessa. Det blev 90 minuter med ytterst få närkamper, munhuggning eller tendenser till tuffäktning mellan spelarna. Båda lagen lät istället spelet tala.

Vad kommer det att snackas om efteråt?

– Bollnäs nyförvärv Christian Mickelsson. Kommer han att bli den frälsare som Bollnäsfansen så länge längtat efter. Om han fortsätter i samma stil finns det goda förutsättningar. Anfallaren är nu uppe i sex mål på fyra matcher.

Hur är läget inför fortsättningen i Champion cup?

– För Bollnäs väntar en ren gruppfinal mot Dynamo Moskva på lördagen med en plats i finalen som står på spel. För Brobergs del väntar efter två raka förluster en avslutande gruppmatch mot Sibselmash, innan en placeringsmatch väntar på söndagen.

Läs mer: Brobergs lagkapten har tagit bort sitt heltäckande galler

Läs mer: Mickelsson bara öser in mål för Bollnäs

Mer läsning

Annons