Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvarsstjärnan stannar i Edsbyn: "Det känns skönt att ha bestämt sig"

/

Det sades till slut stå mellan moderklubben Bollnäs och nuvarande klubben Edsbyn.
Nu har Joakim Svensk gjort sitt val – han stannar.
– Jag trivs så bra i Edsbyn och här finns de bästa förutsättningarna för mig att fortsätta min utveckling, säger 24-åringen till klubbens webbplats.

Annons

Joakim Svensk, försvarsspelaren som även med förtjänst kan spela på mittfältet, har varit en spelare det pratats om under bandyns silly season.

LÄS ÄVEN: Svensk självkritisk efter kvartsfinalen – nu går kontraktet ut

Enligt uppgifter till Bandypuls ska hans moderklubb Bollnäs ha funnits med i bilden – men nu har den spelskicklige 24-åringen bestämt sig. Han stannar kvar i Edsbyn, kontraktet är skrivet på två år.

– Det känns skönt att ha bestämt sig. Jag trivs så bra i Edsbyn och här finns de bästa förutsättningarna för mig att fortsätta min utveckling. Edsbyn har något riktigt bra på gång med den satsning som görs via bland annat Miljonklubben, säger Joakim Svensk till Edsbyns webbplats.

Joakim Svensk är fostrad i Bollnäs GIF, men kom till Edsbyn som ungdomsspelare 2008. och har under de senaste säsongerna tillhört en av landets bästa försvarsspelare. På förra årets bandygala prisades han som Årets komet i svensk bandy. Förra säsongen, i "rysskamperna" i januari, debuterade Jocke Svensk i a-landslaget. När Svenne Olsson tog ut sin VM-trupp till Uljanovsk i januari i år blev Jocke Svensk reserv på hemmaplan.

– Jocke Svensk har under senare år haft en remarkabel lysande utveckling och Edsbyns IF Bandy är ju givetvis tacksamma och glada att Svensk blir Edsbyn trogen, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Mer läsning

Annons