Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För bra för bänken – då väljer Johansson att bryta med Villa: "Vill testa vingarna lite"

/

I ett lag där mittfältet består av spelare som Johan Esplund, Daniel Andersson och Jesper Eriksson är det svårt att få plats.
Därför väljer Mattias Johansson att bryta med Villa Lidköping.
– Det är ett oerhört svårt beslut, men jag vill ha en större roll, säger 24-åringen

Annons

Samtidigt som David Karlsson skrev på för tre nya år i Villa Lidköping så valde Mattias Johansson, som kom till klubben från Kungälv för tre säsonger sedan, att bryta.

Varför?

– Den kan man fråga sig... Nej, men jag känner att det varit ett otroligt svårt beslut efter tre riktigt utvecklande år i Villa. Klubben ville ha mig kvar och jag trivdes. Men i den rollen jag har varit i så kanske det hade fortsatt så och då måste jag göra något annat, säger Mattias Johansson.

Mer speltid och en större roll som offensiv mittfältare är det som står på önskelistan i nästa klubb han ska representera. Och Mattias Johansson har lagt ut några krokar.

– Jag är öppen för andra anbud, det är inget klart än. Jag har kollat litegrann med några klubbar, det är ett angenämt problem man har, säger Mattias Johansson, som kan hålla med om att han är bättre än att "bara" vara mittfältsavbytare.

– Man vill testa vingarna lite mer. Självklart så vill man få en större roll, som elitspelare så vill man vara med så mycket det bara går. Man måste få chansen att prestera. I Villa ser jag att jag kanske konkurrerar med de absolut bästa på den positionen.

Men var han kommer landa till slut är ovisst, det enda Mattias Johansson kan erkänna är att han gärna spelar vidare någonstans i södra Sverige.

– Vi är relativt rotade här som det är nu. Har man varit i det bästa laget i Sverige när det gäller drag, så bandymässigt kan jag inte hoppas på något liknande på det sättet, det är andra saker jag är ute efter nu. Jag hoppas att jag kan ha något klart inom en snar framtid.

Mer läsning

Annons