Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Persson felfri i målet när Edsbyn bröt förlustsviten: "Det är hela lagets nolla"

/

Inför matchen: 25 insläppta mål under en trist svit med fyra raka förluster.
Då visade Edsbyn plötsligt prov på en perfekt defensiv – och Erik Persson fick hålla nollan.
– Det är hela lagets nolla, säger målvakten efter 7–0-segern borta mot Sirius.

Annons

Edsbyn var inne i en tung period med fyra raka förluster. I tre av dessa hade man dessutom släppt in så mycket som sju mål (3–7 mot Västerås, 3–7 mot Bollnäs och 4–7 mot Vänersborg).

Så i bortamatchen mot Sirius satte man defensiven främst, i ett försök att hitta tillbaka till både spel och poäng.

– Klart att vi pratar mycket om det och vi lägger stor kraft där i dag. Och alla visar hur viktigt det är att jobba i deffen hela matchen, säger målvakten Erik Persson.

Som dessutom fick hålla nollan när Edsbyn efter paus även hittade rätt i offensiven och körde över Sirius. 7–0 skrevs segersiffrorna till på ett snöigt Studenternas.

Men efteråt valde Erik Persson att hylla kollektivet framför sin egen insats.

– Det är hela lagets nolla, vi gör en grym insats i deffen. Ett stort steg i rätt riktning och det känns jättebra.

I andra halvlek visade det sig exakt hur högt Edsbyn värdesatte defensiven den här kvällen. Direkt efter att Oscar Jonsson gjorde 6–0 i den 76:e matchminuten valde Edsbyns tränarstab att ta timeout.

Hemmapubliken reagerade direkt med irritation och burop – och skrek att hälsingelaget agerade osportsligt. Men Edsbyn ville prata om... Just det – defensiven.

– Vi pratade om att lägga ner jobbet i deffen under hela matchen, och visa att vi gör en bra match hela vägen. Och det gör vi också, säger Erik Persson.

Tänkte du något på publikens reaktion i samband med timeouten?

– Nej, det tänker man inte på. Jag tycker att dom gjorde det bra i dag, publiken. Det var bra drag på både deras och våran klack, trots att det inte kom så jättemycket folk (478 åskådare) så var det bra stämning. Dom som kom gjorde det verkligen jättebra.

Läs mer: Siriusmålvakten Gustav Holmgren efter nya storförlusten: "Sätter sig lite på psyket"

Sirius hade annars kontakt under matchens första hälft, då det stod 0–1 i halvtid efter att Joakim Svensk på distans skjutit halvlekens enda mål.

Efter paus tröttnade Sirius i samma takt som Edsbyn tryckte på framåt, och skillnaden mellan lagen blev tydlig.

Målen trillade in och när Martin Frid och Daniel Liw sett till att utöka ledningen till både 2–0 och 3–0 så kände Erik Persson att han kunde andas ut där i sin målbur. Då återstod det fortfarande knappa halvtimmen att spela.

– Sirius började matchen bra och hade en bra period, men sen tar vi över i andra och när vi får in 2–0 och 3–0 känns det som att det dör ut på något sätt, säger Persson.

Hur viktigt var det att bryta trenden och få vinna en match igen?

– Det är oerhört skönt, det har varit en tuff period. Men nu känns det bra helt enkelt, säger Erik Persson med ett brett leende.

Mer läsning

Annons