Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitserietränaren gör comeback – som spelare: "Jag är nog urdålig"

Förra säsongen debuterade Fredrik Rexin som tränare i elitserien.
Nu är han tillbaka – som division 1-spelare.
– Jag är bara 29 år, och har ju några år på mig att samla erfarenhet, säger han om sin framtida tränarkarriär i bandysporten.

Annons

Fredrik Rexin gjorde debut som elitserietränare förra säsongen. Nu ska han spela själv – i division 1...

Den aktiva spelarkarriären avslutade Fredrik Rexin egentligen 2012, då i allsvenska Frillesås. Några inhopp har det blivit sedan dess – i Tellus 2013 och i dåvarande divison 1-laget GoIF Kåre 2014.

Sedan slog han sig in på banan som tränare. Först som assisterande tränare i Tellus, följt av huvudtränare säsongen efter. Därefter debuterade han som elitserietränare i Broberg – en säsong som slutade med att Broberg missade slutspel för första gången på elva år.

– När jag ser på det i efterhand så var det faktiskt roligt, det var det. Jag fick verkligen mersmak, men nu får jag ju inte ihop livspusslet. Jag var inte hemma en enda vardagkväll förra säsongen, och nu har vi fått barn. Så man får prioritera andra saker, säger Fredrik Rexin, som inte har släppt greppet om sin tränarkarriär på sikt.

– Absolut inte. Men jag är 29 år och har några år på mig att samla erfarenhet, säger han.

LÄS ÄVEN: Rexin tvekar om fortsättning i Broberg

Fredrik Rexins moderklubb Ljusdals BK har startat ett nytt lag till den här säsongen, Järvsö Bandy, som kommer att spela i division 1. Hudiksvallsbon Fredrik Rexin kommer att vara med i mån av tid – på isen alltså.

– Vi tränar en gång i veckan, och ja, det är väl en träningsmatch i morgon...

Hur bra är du nu?

– Jag är nog urdålig.

Fredrik Rexin spelade forward nästan hela karriären, men avslutade den faktiskt som ytterhalv.

– Det är för att hålla igång lite nu när fotbollen är slut, säger Fredrik Rexin, som är målvakt i division 4-laget BK Vismarå på sommarhalvåret.

Järvsös första träningsmatch blir mot Ljusdal, på tisdagen i Edsbyn.

– Det kunde väl ha börjat lite "lightare", säger han och skrattar.

Trots att han inte har tid för en satsning som elitserietränare så hänger han kvar vid sporten.

– Jag följer det noga, jag kollade på alla DM-matcher förra helgen. Man håller sig kvar, men en gång i veckan blir lagom nu med Järvsö, säger han.

Hur många poäng gör du i ettan i vinter?

– Det har jag ingen aning om. Men när jag hoppade in i Kåre, när jag hade lagt av, så gjorde jag nog 15 poäng på fyra matcher. Men jag har ingen aning, jag har noll koll på de andra lagen och så.

FREDRIK REXIN OM...

...Broberg, som han tränade förra säsongen:

– Jag har väl fått lite intryck. Förra året varierade prestationerna mycket, på grund av det defensiva. Jag tror att Grönberg (Ola, nya tränaren ) prioriterar det väldigt högt nu. Utifrån sett så är det den skillnaden, och det har sett bra ut defensivt. Men det är tufft liksom, om man ser vilka lag de konkurrerar med. Men det är väl plats åtta som är det att sikta på, jag hoppas dom löser det.

...Tellus, som han tränade två allsvenska säsonger, som nu är i elitserien:

– Klart att det hade varit coolt att vara med på det här. Men jag ångrar inte att jag bytte till Broberg. Det är en skithäftig resa, och unikt med de resurserna. Sen tycker jag att det har blivit lite för mycket fokus på resuserna, för de har ett hyfsat lag nu och spöade ju Gripen senast.

– Men de fyra därnere har jag ganska klara för mig, Tillberga har väl tagit ett steg därifrån nu. De fyra som hamnar i botten blir väl Tellus, Kalix, Gripen och Sirius – även om jag tror att Sirius kan bli ganska bra.

...moderklubben Ljusdal, som lär bli superfavorit i allsvenskan och har en viss Svechnikov i laget:

– Absolut, det tror jag, svarar han på frågan om LBK vinner allsvenskan norra.

– I de matcherna som jag har sett nu så är jag lite förvånad. Han (Micha Svechnikov) övergav bollen mer till medspelare än jag trodde. Det är hög gemenskap där man spelar på många spelare, och det tror jag är viktigt för deras utveckling. Klart att Micha skulle kunna köra mera, men långsiktigt så är det ju jättebra att de gör så här.

TV: Här tar Svechnikov sina första skär sedan återkomsten till LBK

Mer läsning

Annons