Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiskt trendbrott för Broberg – elitlicensen beviljad direkt

/

För första gången på flera år klarar Broberg elitlicensen utan någon närmare granskning från förbundet.
Den ekonomiska vändpunkten glädjer sportchefen Svenne Olsson.
– Jätteskönt. Ett kvitto att vi är på rätt väg, säger han.

Annons

Historien har i många år i rad upprepat sig för Broberg. När det har varit dags för bandyförbundets ekonominämnd att dela ut elitlicenserna har Söderhamnslaget tillhört de lag som i ett första skede fått ett negativt besked, och därefter granskats extra noggrant innan förbundet slutligen valt att ge tummen upp.

Men i år bryts den dystra trenden för Broberg. Redan nu beviljas klubben elitlicens för säsongen 2016/17.

– Det är framför allt ett kvitto på att vi är på rätt väg med besluten som vi tog förra året, med att rycka upp oss och hålla hårt i kostnaderna, säger sportchefen Svenne Olsson.

Är det något särskilt som du kan peka på kring kostnaderna, som gjort skillnad?

– Ända sedan Nisse (Nils Stefansson, ordförande) tillträdde förra året så har vi jobbat väldigt kostnadsmedvetet i alla olika sektioner. Ungdom, A-lag, runt arenan och med inköp. Vi har sett över alla rutiner egentligen och vi vågade tacka nej till någon ytterligare spelare. Eller snarare så tog vi beslutet att skära i spelarlönerna och i stället satsa på marknadssidan.

Läs mer: Här är ekonomiska läget i klubbarna som inte beviljats elitlicens

Under hans år i Broberg, fram till den här säsongen med dubbla roller som både tränare och sportchef, har Svenne Olsson levt nära Brobergs ekonomiska verklighet. Och han medger att elitlicensen tidigare år har varit något av ett stressmoment.

Läs mer: Elva elitserieklubbar beviljas elitlicens – tre tvingas vänta på besked

– Det är klart att det är väldigt pressande. Säga vad man vill om elitlicensen, men det har fört med sig att klubbarna tar det här på allvar och det har gjort en väsentlig skillnad i många klubbars ekonomi. Utan att ha exakt insyn så är det här nog någonting som legat över Broberg i mellan fem till tio år, säger Olsson och fortsätter.

– Men nu känns det verkligen jättebra. Företagen är positiva till Broberg och vår nya approach med ungdoms- och tjejbandy kombinerat med elitverksamhet. Det är fortfarande mycket hårt arbete kvar, men jag är glad att vi redan nu har kunnat få bevis på att det vi gjort ger resultat.

Läs mer: Broberg startar flicklag

Mer läsning

Annons