Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklind om sorgen i Trollhättan: "Vi försöker visa på vårat sätt"

/
  • Tony Eklind gjorde säsongens första mål i elitserien.

Gripen lämnade ett sorgens Trollhättan för att åka till en av elitseriens tuffaste bortamatcher direkt i premiären.
Väl i Edsbyn, stöttade av en stor skara fans, fick nykomlingen en drömstart på matchen.
– Bollen gick mitt i målet, så jag tror inte att han såg den, säger Tony Eklind – säsongens näst förste målskytt i elitserien.

Annons

Efter torsdagens tragiska skolattack i Trollhättan är det en stad i chock och sorg. En bandyträning för stadens lag kan te sig enormt liten i ett sådant sammanhang.

– Vi tog en hel del av det på träningen, vi körde som vanligt men hade ett långt snack innan, säger Tony Eklind.

LÄS MER: Gripen spelar med sorgband

Gripen beslutade sig för att spela elitseriepremiären borta mot Edsbyn med svarta sorgband runt armarna – och väl på plats i Svenska Fönster Arena slöt drygt 20 supportrar från Trollhättan upp.

– De var med oss i allsvenskan också. Nu var de ju fler än i tidigare bortamatcher här, kul att de stöttar oss. De var som en tolfte spelare, säger Tony Eklind.

Även Edsbyns supportrar visade deltagande till Trollhättan på sitt sätt genom en banderoll på ståplats innan matchen.

– På ett sätt försöker man ju att koppla bort det, men det är klart att det som hänt finns med där. Det är ju en stad i chock. Men vi försöker att visa på vårt sätt, och samtidigt koncentrera oss på uppgiften. Vi hade ju sett fram emot den här seriepremiären också, säger Tony Eklind.

Förra säsongen bombade han in 73 mål i den södra allsvenskan. Nu blev Tony Eklind säsongens näst förste målskytt i elitserien. Fyra minuter in på matchen var han till synes ensam och omringad på Edsbyns planhalva – och gick då på skott.

– Jag tänker: "jag testar att skjuta". Han (Edsbyns målvakt Erik Persson) måste ha varit väldigt skymd, för bollen går mitt i målet. Jag tror inte att han såg den faktiskt, säger Tony Eklind.

– Första 20-25 spelar vi bra och gör det vi har bestämt. Vi får ner deras backlinje och skapar en del hörnor också. Tyvärr får vi inte utdelning på dem, men vi har något att träna på nu, säger Tony Eklind med ett skratt.

LÄS MER: Liberon som retar gallfeber på motståndarna

Edsbyn vände och gick till ledning med 4–1 i paus. Tony Eklind svarade med ett vinkelskott i krysset för 4–2 i början på andra – men närmare än så kom inte nykomlingen Gripen Trollhättan en poäng i premiären.

– Vi gör en bra prestation i början av andra också. Det är lite tråkigt att säga, men vi gör en bra match faktiskt, säger han.

Under rådande förutsättningar var den nog rent av imponerande. Edsbyn borta räknas till en av de svåraste uppgifter man kan ta sig an i elitserien.

– Det var bra att få en sådan här match direkt, säger Tony Eklind, innan han sätter sig på bussen för en 50 mil nattlig hemfärd till Trollhättan.

Mer läsning

Annons