Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ehn om nya karriären: "Det blev nån godkänd propp"

/

Robin Ehn hittade ingen klubb att spela bandy i.
Så mittfältaren sadlade om till ishockey – och i tisdags gjorde han sin första match i Alfta.
– Det var kul tycker jag men lite ovant, det är 12 år sedan jag spelade, säger 26-åringen

Annons

Robin Ehn, som spelat för Edsbyn, Bollnäs och senast Ljusdal, hittade ingen ny klubb som kändes rätt. I stället beställde han ny utrustning för att kunna spela ishockey.

När Alfta, som i år spelar i division 3, inledde säsongen med träningsmatch mot Leksandslaget Häradsbygden på tisdagen, fanns Ehn med på isen – och visade att hockeytakterna sedan ungdomsåren finns kvar.

LÄS MER: "Nu byter han sport"

– Jag vet inte, lite kanske. Det var skönt att tacklas och ha lite närkontakt, jag fick väl in nån godkänd propp. Det blev två assist också, det första plockade jag upp en retur och vallade bakom buren och spelade fram till Rasmus Lundström som var ren framför mål.

Vad är svårast med att byta bandy mot hockey?

– Det är klubblängden och att hantera pucken. Men skydden gick det bra med, även om jag gärna hade tagit av axelskydden, men det går nog inte. Annars så går det bra, jag har bytt åkyta och till andra skridskor.

Vad från bandyn har du nytta av i ishockeyn?

– Det vete fasen. Det skiljer ju en del på divisioner när det gäller snack och sånt. Men det hade varit bra tror jag att kombinera sporterna och träna båda saker även när jag spelade bandy. Det är mycket koordination som det inte är i bandyn och det går snabbt även på den här nivån.

Alfta spelar i helgen i hemmacupen Gästis, där man stöter på Häradsbygden och Ånge. Då hoppas Robin Ehn på säsongens första mål.

– Blir jag uttagen så räknar jag med det. Det blir roligt, jag bara går in och kör nu. Men jag har ingen koll alls på motståndet.

Hur seriös är den här vändningen i karriären?

– Jag har väl en dörr öppen till bandyn, men nu är det nog jäkligt långt borta den här säsongen, då ska något drastiskt hända direkt från nån klubb häromkring. Jag är ju inte direkt dyr.

Mer läsning

Annons