Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter spekulationerna – Hellmyrs hintar om ljumskkänning: "Inget som hämmar mig"

/

Sjukdom var det första beskedet – plus rykten om en krånglande ljumske.
Nu berättar Per Hellmyrs själv om sin fysiska status.
– Om jag har en känning eller inte, det kanske jag har, men det är inget som hämmar mig, säger Bollnässtjärnan inför kvartsfinal 3.

Annons

Per Hellmyrs missade den första kvartsfinalen mot Edsbyn. Då var beskedet att han var sjuk och vilades för att inte riskera något.

Initierade källor gjorde dock gällande att det var något helt annat som hindrade honom från spel. Men då Bandypuls besökte Bollnäs träning på måndagen dementerade Per Hellmyrs att han hade problem med sina ljumskar – och på tisdagen svarade han för ett mål och tre assist när Bollnäs vann med 7–3 i Svenska Fönster Arena.

LÄS MER: Hellmyrs skadad eller inte?

– Det såg ut som det skulle igen tycker jag. Vi är tillbaka och spelade som vi vill spela. Det var fullt godkänt för mig med tycker jag men viktigast är att spelat sitter, säger Per Hellmyrs.

LÄS MER: Hellmyrs dementerar uppgifter om skada

Men de som vet hur det ser ut när Per Hellmyrs spelar märkte direkt att något störde honom. Det håller Bollnästjärnan själv inte med om.

– Jag tryckte på när jag behövde tycker jag. Men som matchbilden blev så ville jag inte tömma mig. Det kommer ju fler matcher så jag kunde spara lite på krutet, säger han.

Har du problem med dina ljumskar?

– Jag hämmas inte av någon ljumske. Men om jag har en känning eller inte, det kanske jag har, men det är inget som hämmar mig. Det känns okej i dag så det blir spel i morgon (läs; torsdag) också.

LÄS MER: Krönika: Hellmyrs med en gyllene missiom – igen

Oavsett om Per Hellmyrs spelar på max eller inte så innebär hans närvaro på isen oerhört mycket för Bollnäs, som i tisdagens match i Edsbyn visade upp en klart bättre offensiv än i lördagen möte.

Och på den vägen ska laget fortsätta, enligt 32-åringen.

– Vi ska bara ut och spela som vi gjort, med många delaktiga och låta bollen gå, det är inte konstigare än så. Vi ska göra allt för att vinna, vi har ju inte vunnit hemma mot Edsbyn än. Men vi har gjort bra matcher mot dem, säger Per Hellmyrs.

Det känns som en rätt snäll kvartsfinalserie så här långt? När kommer det börja smälla?

– Jag tycker att det blivit så att det inte varit läge för att bli heta matcher. Det brukar vanligtvis bli hetare känslomässigt, hittills har det varit väldigt lugnt tycker jag.

Mer läsning

Annons