Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter matchflytten – Broberg kompenserar Kalix ekonomiskt: "Utan att vi egentligen behöver"

/

Relitahallen i Uppsala blir ny spelplats för elitseriemötet mellan Kalix och Broberg.
Då väljer Broberg att kompensera sina konkurrenter ekonomiskt.
– Det är utan att vi egentligen behöver det, säger Svenne Olsson.

Annons

Kylan sätter stopp för spel på Kalix IP på onsdagskvällen. Då får de båda lagen flytta sig en bra bit söderut istället. Efter några timmars överläggningar mellan Svenska bandyförbundet och Kalix togs till sist ett beslut om var matchen ska spelas någonstans. Det blir Reltiahallen i Uppsala som får stå som värd för arrangemanget.

– Det är förbannat tråkigt att det blir som det blir. Men vädret styr man inte över och samtidigt som det är trångt med speldatum. Det har varit en dag med frågetecken. Men nu blir matchen av och under bra förhållanden. Även om det är på en lite speciell tid, säger Svenne Olsson.

LÄS MER: Brobergs resa norrut inställd av kylan: "Vi gör bara det vi blir tillsagda"

Avslag blir mitt på blanka eftermiddagen och på den något ovanliga tiden 14.20.

– Kalix stora önskemål var att de vill flyga hem på kvällen igen och då måste matchen spelas under dagen. Och det har vi sagt okey till. Vi vill också spela matchen, säger Olsson.

– Jag vill betona att det var Kalix och förbundet som ägde frågan. Vi har bara suttit och väntat på ett beslut. Och nu blev det så här, även om det inte är helt optimalt.

I och med att Broberg inte behöver resa de 73 milen tur och retur klarar de sig undan på en del kostnader. Därför har klubben på eget initiativ beslutat om att kompensera Kalix ekonomiskt.

– Och det är utan att vi egentligen behöver det. Vi gör det enbart för att vi känner att vi behöver hålla i ihop mellan klubbarna. Vi är naturligtvis inte heller glada över den här situationen.

Hur stor summa rör det sig om?

– Det beror på vad som är stora pengar. Vi har tagit beslutet att ersätta Kalix för en del extra kostnader. Och det säger jag inte på grund att vi badar i pengar. Vi får resa till Uppsala. Men det är klart att det blir lite billigare för egen del.

Var det någon gång aktuellt att spela i Söderhamn?

– Nej, det var det aldrig. Det skulle ha varit väldigt osportsligt, säger Svenne Olsson.

LÄS MER: Kylan stoppar Kalix–Broberg – matchen kan flyttas till Söderhamn: "Jag är fan chockad"

LÄS MER: Förbundet om kaoset runt Kalix–Broberg: "Kommer en release så fort vi har allt på plats"

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons