Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektivt Edsbyn bröt Bollnäs svit: "Vi verkar ha träffat rätt jämfört med förra året"

/

Edsbyn hade inte vunnit en slutspelsmatch sedan 2013 – Bollnäs hade inte förlorat på 15 matcher.
Båda sviterna bröts i kvartsfinal 1 på Sävstaås.
– Vi insåg att vi måste slänga in lite i brasan för att det ska börja brinna, säger Hans Andersson efter Edsbyns 3–1-seger.

Annons

Edsbyn valdes av Bollnäs och gick in i kvartsfinalserien för att slå ur underläge. Det lyckades bra i det första mötet, lördagens sena match på Sävstaås.

TV: Se Hägglund och Axmans analys från Sävstaås

I en snötyngd första halvlek så fick Edsbyn inrikta sig på att hålla sina positioner och hålla fortet. Det gick hyggligt fram till minut 30 då Christian Mickelsson fick läge och satte 1–0.

Men en kvart in på den andra halvleken hände något med Edsbyn som på kort tid fick både Oscar Vikblad och Mattias Hammarström utvisade.

BILDSPEL: Se Rikard Bäckmans bilder från derbykvarten

– Med två man mindre fick vi energi och insåg att vi måste börja slänga in lite i brasan för att det ska börja brinna och då fick vi tag på dem. Vi sätter defensiven och börjar köra mer. I första var det mer ett slag i snö där det var svårt att få med sig bollen, säger Hans Andersson, som fortsatte på sin höga nivå från grundserie och VM.

Han drev i gång Edsbyn och när kvitteringen på hörna kom efter 67 minuter genom Mattias Hammarström gled initiativet definitivt över till gästerna, som hittade ett bra flyt i spelet och på allvar började hota Bollnäs.

LÄS MER: Sjuk Hellmyrs kan missa fler matcher

Och när Jonas Edling, med säsongens kanon på frislag, gjorde 2–1 i den 73:e minuten var segergreppet kopplat.

– Det var en fruktansvärd projektil, rätt i klykan. Och ett tungt mål för dem som gav oss ännu mer energi. Det var vi som inledde deras långa svit utan förlust och nu får vi bryta den, säger Hans Andersson.

Om du jämför er nu kontra förra säsongen. Är det en annan känsla nu?

– Vi går in på en hög nivå och verkar ha träffat rätt jämfört med förra året. Skönt för självförtroendet också, och det ska bli kul att spela inne på tisdag, det var svårt idag.

TV: Se Edlings galna frislagskanon

Hur mycket betydde det att Per Hellmyrs inte spelade?

– Jag vet inte vad det var med Hellmyrs. Klart de tappar otroligt mycket när han är borta, han är en av topp tre i världen så de bygger mycket på honom. Det blir mer att hålla reda på.

Segern var också Edsbyns första i ett slutspel sedan man slog Hammarby på Zinkensdamm den 5 mars 2013...

– Är det så? Jag har i alla fall vunnit lite i Ryssland också, säger Hans Andersson och flinar.

Mer läsning

Annons