Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbynseger trots skador i backlinjen: "Var lite halvrörigt"

/

Varken Hasse Andersson eller Daniel Välitalo kom till spel.
Då tvingades Edsbyns tränare Thomas Liw möblera om rejält inför den viktiga matchen mot Vänersborg.
– Det var lite halvrörigt, säger Liw.

Annons

Edsbyn besegrade Vänersborg med 5–2, en livsviktig seger för att laget fortfarande skulle ha chansen på en kvartsfinalplats i grupp B.

Segern bärgades efter tre mål av Mattias Hammarström och ett stabilt försvarsspel. Men om det såg stabilt ut på isen var det allt annat än lugnt inför matchen.

Tidigt på morgonen kastade skadade Hasse Andersson in handduken. Och strax innan avslag deklarerade även Daniel Välitalo att det inte var aktuellt med spel.

Läs mer: Edsbyns målvakt till sjukhus efter kollisionen

– Vi väntade in i det sista med Väli, som testade på uppvärmningen. Men vi vågade inte chansa eftersom han har lite problem med ljumskarna. Och Hasse har ju en skada sedan Svenska cupen, och nu blev det någon låsning så det gick inte att spela, säger Thomas Liw.

Men några segdragna skador ska det inte vara tal om, både Andersson och Välitalo räknas vara tillbaka i spel som senast till elitseriepremiären.

Men det hela störde Edsbyns matchuppladdning en del.

– Det blev lite halvrörigt inför, i och med att vi väntade in det. Men när båda blev strukna fick vi möblera om lite.

Läs mer: Hammarström om drömträffen i krysset: "En sweetspot"

Edsbyn fyrbackslinje bestod för dagen av Daniel Jonsson, Joakim Svensk, Mattias Andersson och Oscar Jonsson. Kvartetten svarade för en helgjuten insats.

– Dom gör det fantastiskt bra, Vänersborg har inte många öppna lägen. Självklart är det några lägen, men det får man räkna med under en bandymatch. Vi försvarar oss bra och fajtar oss till den här segern.

Edsbyn tog hand om sina egna lägen när dessa väl dök upp.

– Vi var ganska effektiva också. Det haglar inte målchanser, men vi gör fem mål.

Läs mer: Så var matchen minut för minut

Edsbyn kom till spel med enbart två avbytare, varav den ena var Magnus "Kuben" Olsson. Dessutom skadade sig målvakten Erik Persson så nu tvingas Thomas Liw att kalla in förstärkningar hemifrån.

– Vi får kalla in några extra juniorer nu, både målvakter och utespelare. Vi får ringa hem helt enkelt, säger Edsbyns tränare.

Mer läsning

Annons