Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns supertalang skriver treårskontrakt: "Känns kanon att de vill satsa på mig"

/

Oscar Wikblad satsar vidare i Edsbyn.
I dag skrev supertalangen på för tre år med moderklubben.
– Jag får bra utveckling här och har tryggheten i Edsbyn, säger 19-åringen.

Annons

Oscar Wikblad klev upp från sin position som lovande junior till att bli en fullfjädrad elitseriespelare den här säsongen – med bland annat 14 mål i grundserien som ett starkt bevis på det.

Och han kommer fortsätta på den vägen med Edsbyn.

– Det känns kanon att de vill ha mig kvar och satsa på mig. Det är bra drag i Edsbyn nu runt bandyn och man ser engagemanget och det gör en mer motiverad att träna vidare och göra sitt bästa, säger Oscar Wikblad.

Kontraktet då, är det tre raka år?

– Det blir ett år i taget men över tre år. Men ambitionen är att spela tre år till med Edsbyn. Jag får bra utveckling här och har tryggheten i Edsbyn.

Inga andra klubbar som varit i kontakt med dig?

– Det har varit lugnt faktiskt, skönt också att man bara behöver fundera på Edsbyn.

Så här säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson om förlängningen med Oscar Wikblad, som rankas som en av svensk bandys kommande storstjärnor.

– Vi är glada för att han väljer oss och vill utvecklas här hos oss. Han har visat vad han kan och är en av de mest talangfulla spelarna i Sverige. Bara att tacka och ta emot, säger Stefan Karlsson som även avslöjar att Erik Persson skrivit på för 2+1 år med Edsbyn.

– Det är en otroligt viktig position för vår framtida satsning mot Sverigetoppen. Han har stor utveckling kvar. Två positiva besked för Edsbyn, säger Stefan Karlsson.

Mer läsning

Annons