Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns chockstart efter paus fällde Bollnäs: "Det var katastrofalt i första så något måste vi göra"

/

Efter en halvlek tydde det mesta på att Bollnäs skulle koppla grepp om kvartsfinalserien.
Då gjorde Edsbyn som lagkaptenen Jonas Edling lovade i onsdags – släppte på bromsen och gasade.
– Nu har de kniven på strupen. Det kommer bli tufft på lördag men vi har ett bra läge, säger Martin Frid efter 5–4 på Sävstaås.

Annons

Edsbyn har fått utstå en hel del kritik på sociala medier under den senaste tiden då man presterat sex mål på fasta situationer men inga spelmål.

På torsdagen tystade laget sina kritiker. Huvudrollsinnehavare i segern på Sävstaås var Martin Frid och Oscar Wikblad som nätade två gånger vardera.

TV: Hägglund och Axmans tankar från Sävstaås

Två av dem kom dessutom på ett sätt som fastnar på näthinnan. Det första betydde 1–1 och gjordes på egen hand av Wikblad. 18-åringen berättar:

– Bollen tar i sargen och jag fiskar upp den och de verkar vara rädda för att få en utvisning. Sedan backar de undan och försvann och hela världen öppnar upp sig för mig, skönt att sätta dit den, säger han om sitt mål.

Minuten efter kom repliken då Daniel Berlin fick praktträff på hörna och 2–1 stod sig till paus, och den samlade bilden efter en seg första halvlek var att Bollnäs, trots uddamålsledning, hade full kontroll på matchen.

Det hade man inte...

Efter knappt två minuter fick Martin Frid en boll på djupet av Hans Andersson och satte 2–2. Och i den 51:a minuten kom 3–2 genom Oskar Wikblad.

– Jag fick ett drömläge av "Fimpen" (Jonas Edling) som det bara var att skjuta dit, ett viktigt mål att få för oss, säger han.

Fem minuter senare var det dags igen när Mattias Hammarström avslutade ett tursamt anfall för 4–2.

TV: Se målen som avgjorde mötet i Edsbyn i tisdags

– Det var ett viktigt mål att få 2–2 direkt och sedan trummar vi på jättebra. Det var katastrofalt i första halvlek så något måste vi göra. Det blev islossning nu med fem spelmål, vi vet ju redan att vi är vassa på fasta, säger Martin Frid, som avslutade Edsbyns fina period i matchen med en soloprestation som knappt utspelat sig på elitnivå.

– Ja, det var skönt, jag fick ett bra omställningsläge så det var bara att gasa, det var väl medvinden som gjorde det, jag bara stampade på, säger Frid, som tog en 70-meters åkning och körde ifrån tre Bollnässpelare trots att de hade flera meter till godo på honom.

LÄS MER: Spelmålen lyser med sin frånvaro

Efter chockstarten så åt sig Bollnäs in i matchen och närmade sig via två reduceringar fram till 4–5. Men Erik Persson svarade för några starka ingripanden i slutminuterna som räddade segern för ett Edsbyn som nu har 2–1 i matcher och kan avgöra på lördag.

– Nu har de kniven på strupen, det kommer bli en tuff match på lördag, men vi har ett bra läge. Det är fruktansvärt roligt att spela nu, jag tror alla på läktaren skulle vilja vara på planen, säger Martin Frid.

RESULTAT: Så här är läget i samtliga kvartsfinaler

Mer läsning

Annons