Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn skrotade fyrbacklinjen mot Peace & Love City – Åström tillbaka som libero

Efter två säsonger med en fyrbackslinje ser Edsbyn ut att gå mot en mer traditionell uppställning. I säsongens första träningsmatch så provade laget i alla fall att köra "old school".

Annons

– Jag vet inte, vi körde så i dag i alla fall. Vi har inte pratat så mycket om det ,men på träningarna har vi kört libero i två lag med mig och Tommi Määttä, säger Fredrik Åström, som den här säsongen gör en seriös satsning efter sina hjärtbesvär.

– Det känns såklart lite mer tryggt om det blir libero nu när man kommer tillbaka. Det känns kul framförallt, även om det är lite ringrostigt. Men det blir bättre ju mer man tränar. Jag gör ett försök så ser vi hur långt det räcker.

Fredrik

Allsvenska Borlänge, eller Peace & Love City som de heter sedan några dagar tillbaka, stod för motståndet i säsongspremiären – och dalalaget blev en munsbit.

Edsbyn hade 6–0 i paus och matade sedan på i 90 minuter till seger med 15–2.

– Det kan väl hända att det går lite lättare att träna på specifika grejer mot allsvenskt motstånd. Det vi framförallt kan ta med oss är att vi har ett imponerande fokus trots att det brakar iväg, säger Fredrik Åström.

Noterbart i övrigt från premiären är att...

... nyförvärvet Tuomas Määttä ser ut att vara precis lika bra som förhandstipsen säger. Bra teknik, blick och skridskoåkning.

... hans bror Tommi på allvar kommer konkurera om en plats i backlinjen. En spelare som tagit stora kliv under den månad Edsbyn varit på is.

... Joel Edling gjorde två mål och såg inte alls ut att vara hämmad av sin rygg. Rapp och pigg, det var ett tag sedan passningskungen såg ut så.

Nu väntar ny träningsmatch redan på tisdag då Broberg kommer till Svenska Fönster Arena.

– Nu blir det ett till snäpp på tisdag när vi möter Broberg. Det märktes idag att Borläne blev trötta efter en kvart, och det är ju naturligt. Matcher är ju den bästa träningen eftersom det blir lite mer allvar. Så det ska bli roligt, säger Fredrik Åström.

Matchfakta

Edsbyn–Borlänge 15–2 (6–0)

Mål: 1-0 (6) Tuomas Määttä, hörna, 2–0 (17) Jonas Edling, hörna, 3–0 (19) Daniel Burvall-Jonsson, 4–0 (20) Jonas Edling, 5–0 (32) Daniel Liw, 6–0 (43) Joel Willhelmsson, 7–0 (46) Martin Frid, 7–1 (49) Rasmus Linder, hörna, 8–1 (55) Joel Willhelmsson, 9–1 (61) Joel Edling, hörna, 10–1 (72) Mattias Hammarström, hörna, 11–1 (75) Joel Edling, 12-1 (77) Mattias Hammarström, hörna, 13–1 (79) Daniel Liw, 14–1 (81) Jonas Edling, straff, 15–1 (89) Oscar Jonsson, 15–2 (92) Mattias Krantz.

Mer läsning

Annons