Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn piskat att hitta en bredare offensiv: "Vi måste trycka dit de lägen vi får"

/

Edsbyn har gjort sex mål på två kvartsfinaler.
Problemet är att inget av dem är ett spelmål.
– Ja du... vi har klara lägen i dag men v i måste börja trycka dit dem, säger anfallstalangen Oscar Wikblad efter 3–7 hemma i arenan.

Annons

Bollnäs utjämnade kvartsfinalserien mot Edsbyn efter en kontrollerad och till slut rätt stor seger på tisdagskvällen. Nyckeln till det? Bollnäs hittade återigen de lätta målen som laget gjorde under sin 15 matcher långa förlustfria svit i elitserien.

TV: Hägglund och Axmans analys från kvartsfinal 2

Edsbyn å andra sidan fick kämpa hårt, och trots flera jättelägen så blev det samma utdelning som i lördagens segermatch på Sävstaås.

– Det är bra att fasta sitter men... Ja du, vi måste trycka dit de lägen vi får, vi skapar ju en hel del, säger Oscar Wikblad, som svarade för en pigg insats och var den som kanske var närmast Edsbyns första spelmål i kvartsfinalserien.

TV: Se målen som avgjorde i Edsbyn

– Jag känner mig bra i kroppen men det är inte mycket som stämmer tycker jag.

Det spåret var 18-åringen inne på även när det gäller Edsbyns spel. Frånsett några riktigt bra perioder där laget hittade flyt i spelet, så var det rätt segt på flera håll.

– Vii får inte till det som vi vill, det är därför det ser ut att vara dåligt tryck. Vi måste spela som vi vill och sätta fart på bollen, säger Oscar Wikblad.

Förhoppningsvis hittar Edsbyn rätt på torsdag. Statistiken för den här säsongen talar i alla fall för det. Hemma i Svenska Fönster Arena har det blivit noll poäng på två matcher – på Sävstaås har Edsbyn en seger och ett kryss.

LÄS MER: Doldisen hoppas ta mer plats i Edsbyn

– Det har ju gått bra där, faktiskt. Vi ska komma ihop som vi gjort tidigare och försöka kriga ner dem. Matchserien har varit hur lugn och snäll som helst, så det kommer nog smälla lite mer och bli hetare då, säger Oskar Wikblad

RESULTAT: Övriga kvartsfinaler hittar du här!

Mer läsning

Annons