Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edling tillbaka efter skadehelvetet: "Vi förlorade, så jag kan inte säga att det kändes bra"

/

Joel Edling gjorde sin första match för säsongen.
Det såg helt okej ut för fjolårets assistkung – men han kunde inte glädjas på allvar åt ett avslutat skadehelvete.
– Vi förlorade, så jag kan inte säga att det känns så bra, säger Edsbystjärnan.

Annons

Joel Edling klev på isen i slutet av juli med resten av Edsbyn. Men det blev knappt en handfull pass på is innan ett diskbråck satte stopp. Prognosen sade då att han i bästa fall kunde vara tillbaka lagom till nyår.

Och med hjälp av "mirakelkvinnan" i Västerås blev det också så. Lagom till derbyt mot hans tidigare klubb Broberg fick nummer elva göra comeback.

– Ja, det är ju kul alltså, men svårt att komma in i det. Det är knepigt med bollen och det är motståndare. Man får ta det lugnt, säger Joel Edling.

Kändes det bra att spela igen?

– Det kan jag väl inte säga, att det känns bra när vi förlorat, men det var väl helt okej...

Efter en ganska blek första halvlek, där Edsbyn hotade med några vassa långskott mot Brobergsmålvakten Dennis Wasberg, kom laget ut med betydligt mer fart efter paus.

TV: Se Mix och Hägglunds snabbanalys från derbyt

Och det tog inte lång tid innan man plockat in det 0–3-underläge man hamnat i. Daniel Burvall-Jonsson snodde åt sig en hörna och satte 1–3 efter 49 minuter. 2–3 fixade Daniel Liw. Han snappade åt sig bollen direkt när han klev in från avbytarbåset, avancerade upp i banan och pricksköt förbi Wasberg.

3–3-målet efter 64 minuter var desto rörigare. Joel Edling flippade in ett frislag strax utanför straffområdet och sekunder senare var det kvitterat.

– Jag har ingen aning hur den gick in, det var mycket folk som viftade och den tog väl på någon och gick in, säger Joel Edling, som menar att Edsbyns uppryckning lovar gott inför fortsättningen av serien.

– Det kändes som gamla Edsbyn i andra halvlek när vi matar på, hoppas det i alla fall. Vi hade ett bra snack efter Annandagen och har haft bra träningar på slutet. Just nu känns det åt helvete, men det känns som om vi är på rätt väg igen.

Ja, det blev ingen poäng för Edsbyn. Brobergs målkung Martin Söderberg fick en perfekt lyftning från Adam Wijk och kunde fri med Erik Persson avgöra med sitt 4–3-mål med kvarten kvar att spela.

LÄS MER: Söderberg trivs i hetluften – "De lägger mycket energi på mig"

Edsbyn flyttade upp allt man hade i en vild slutforcering. Bland annat hade man två ramträffar på hörna i andra halvlek, men Broberg höll undan till seger.

– Vi hade motvind i första, den var rätt rejäl. Vi tuggade på i första men kom inte till några heta lägen. Men 0–3 var väl inte helt rättvist i halvtid. Vi matade på i andra och det gav utdelning, vi borde haft ett kryss eller seger med tanke på det vi skapar, säger Joel Edling.

LÄS MER: Hammarström sköt Broberg i sank

I 88:e minuten blev han också utvisad efter en duell med Magnus Fryklund. En märklig utvisning menar Edling, som strax innan fick se Robert Dammbro mosa Hans Andersson

– Jag såg Fryklund komma och såg på hans ögon att han skulle köra över mig. Så jag spände emot och när jag tittade upp efter smällen så kom domaren och visade ut oss båda, säger han.

Edsbyn får nu ladda om över nyår – sedan smäller det på lördag när Västerås kommer på besök.

TABELL: Så är ställningen i elitserien just nu!

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons