Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisen Larsson ska ta mer plats i Edsbyn: "Hoppas det var nu i lördags det klickade till"

/

Mattias Larsson är en av doldisarna i Edsbyn.
Men kanske är han på väg att kliva in i rampljuset – insatsen i kvartsfinal 1 bjöd i alla fall på höjda förväntningar.
– Det kändes bra då, jag har steppat upp och hittat formen, säger 25-åringen.

Annons

Efter gymnasiet så lämnade Mattias Larsson Edsbyn och gjorde fem raka säsonger i allsvenskan med Rättvik. Inför säsongen 2014/2015 tyckte Edsbyns sportchef Stefan Karlsson att han utvecklats nog för att testa på elitserien.

TV: Edlings galna frislagsmål i kvartsfinal 1

Men acklimatiseringen har inte varit helt lätt...

– Det har tagit lite längre tid att komma in i elitserien än jag trodde. Men det har varit en kul väg fram. Hoppas det var nu i lördags det klickade till och började funka, det känns så i alla fall, säger Mattias Larsson.

KRÖNIKA: "Explosiv start på slaget om Hälsingland"

En del i att självförtroendet ökat är de två mål han gjorde i grundseriens sista omgång mot Gripen. Det var hans första för säsongen och hans första poäng över huvudtaget.

– Det betydde en del att göra de där målen mot Gripen, men annars är det inte riktigt min uppgift att göra mål även om det är väldigt roligt att peta in någon boll. Jag har ju mest spelat som defensiv mittfältare, säger Mattias Larsson.

I lördagens kvartsfinal mot Bollnäs, där Edsbyn vann med 3–1, fick han även byta in som anfallare – vilket bland annat gav ett friläge och en hörna som Edsbyn kvitterade på. Och lite grämer det Mattias att säsongens tredje mål inte kom i den matchen.

– Jag visste inte att jag var så fri som jag var, jag hade kunnat kliva in mer, men vi fick en hörna som det blev mål på i alla fall och sen hade jag nån farlig styrning. Men det är kul att få chansen i en mer offensiv roll också, en av mina styrkor är skridskoåkningen och det får jag utnyttja där både offensivt och defensivt, säger han.

LÄS MER: Edsbyn bröt Bollnäs svit

En annan notering är att Mattias hade några ordentliga närkamper med Bollnäs stjärna Daniel Berlin.

– Det bara blev så att det blev några duster. Jag gillar att det blir lite grinigt ibland, men jag är ingen ful spelare.

Hur är det att spela SM-slutspel mot Bollnäs?

– Det är mycket prestige och väldigt roliga matcher. Det finns ju en rivalitet mellan lagen sedan tidigare och sen är ju Bollnäs ett av lagen som är favorittippat i år och det är kul att möta ett sånt lag.

Vad tror du på för matchbild på tisdag?

– Det kommer bli mer fysiskt så det gäller att stå upp. Sen så blir det andra förutsättningar med bättre is. Vi fick bra tryck i spelet sista halvtimmen senast då vi kände oss stora och starka. Det skickade ut bra signaler inför fortsättningen.

BILDSPEL: Bäckmans kvartsfinal genom linsen

Edsbyn kommer till spel med samma lag som senast. Joel Edling är borta på obestämd tid och inte heller Daniel Välitalo finns med i kvartsfinal 2.

– Han är inte redo, Daniel har en lårskada sedan tidigare som han fick under uppehållet. Det är någon form av bristning. Det är tur att vi har Mattias Andersson som gör det riktigt bra som mittback, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

Mer läsning

Annons