Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Definitivt klart – Broberg missar slutspel: "Vi har inte spelat tillräckligt bra"

/

Efter elva raka kvartsfinaler tog det stopp.
Broberg missar den roligaste delen av säsongen för första gången sedan 2004.
– Klart som fasen att det är tungt. Men vi har inte spelat tillräckligt bra, säger Robert Dammbro.

Annons

Teoretiskt fanns det fortfarande en chans att nå slutspel. Men i praktiken var den borta efter förlusten mot Villa i fredags. Det hjälpte inte ens att det blev två poäng efter 2–1 mot Hammarby – det sista lilla, lilla och minimala hoppet försvann för gott inför 680 åskådare på Hällåsen.

– Ändå var det skönt med en seger. Det var svårspelat. Men vi var laddade och det märktes redan på uppvärmningen. Det var en match som vi verkligen ville vinna och visa publiken att vi har kvar den moralen, säger Robert Dammbro.

LÄS MER: Brobergs slutspelsdrömmar krossades i Lidköping: "Man får vara realistisk"

35-åringen från Söderhamn har varit med alla säsonger som laget spelat kvartsfinal.

Nu bröts den långa och fina sviten.

Stor besvikelse i Broberg?

Tacka för det.

– De är klart som fan att det är tungt att vi missar det. Men vi har inte spelat tillräckligt bra. Jag tycker ändå att vi har vunnit mot lagen som vi förväntas att göra. Vi har istället dippat igenom mot slutspelslagen. I de matcherna har vi varit alldeles för ojämna, säger Dammbro.

Ett återkommande problem under säsongen har varit att ett insläppt mål gärna blivit både två och tre på kort tid innan Broberg fått ordning på spelet igen.

– Det är svårt att säga exakt vad det är. Det har varit en sådan säsong bara. Det får vi analysera mer när allt är slut.

Det är inte bara Dammbro som kan se tillbaka på en berg- och dalbana till säsong.

– Det är den fråga som jag grubblat mest på. Senast mot Villa släppte vi in fyra mål på elva minuter. Vi måste ta reda på anledningen till varför vi ofta blöder så mycket när vi släpper in ett mål, säger Fredrik Rexin.

Brobergstränaren gör sin första säsong som elitserietränare. Och visst går det lätt att skönja en besvikelse över den missade platsen bland det åtta bästa lagen.

– Det är klart vi hade siktat på slutspel. Och det var också målet. Det har varit en tuff säsong. Men samtidigt har jag också lärt sig otroligt mycket.

– Men det är ingen jätteflopp, tycker jag ändå. Det har hela tiden varit en bra harmoni i truppen. Vi drog åt lite på spelbudgeten och fick in bland annat tre nyförvärv. Det blev en tuff start och fick aldrig någon lugn och ro. Sedan tror jag att Vänersborgsmatchen (förlust 1–9. reds. anm.) satt i väldigt länge.

LÄS MER: Snabbanalys efter Broberg–Hammarby: "Ingen höjdarmatch mellan två stukade lag"

Själva matchen då?

Hammarby förde spelet i 70 minuter utan att för den delen skapa allt för många klara chanser. Ett rejält snöfall gjorde också att bollen ofta stannade i snön, tempot sjönk och det blev i stället mest lyror. Jonas Engström blev till slut matchvinnare för hemmalaget med ett mål på tilläggstid.

LÄS MER: Adam Gilljam om den nya kaptensrollen: ”Kommer inte ändra på mig allt för mycket"

LÄS MER: Så var Broberg–Hammarby minut för minut

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons