Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Berlin efter Bollnäs nionde raka seger: "Extra skönt mot ett topplag"

/

En seger har alltid sitt givna värde.
Men en del poäng väger lite tyngre.
– Det här ger extra självförtroende, säger Bollnäs härförare Daniel Berlin efter 5–4 i toppmatchen mot Villa Lidköping.
Den nionde raka segern ger också häng på andraplatsen för elitseriens starkaste hemmalag.

Annons

Formstarka Bollnäs håller höjd och förlänger sin sköna svit, nu med tolv raka utan förlust och nionde raka segern.

Och nyckeln till framgången finns hemma på Sävstaås, där Giffarna har tagit 21 av 24 möjliga poäng som hela seriens bästa hemmalag.

– Det precis så vi vill ha det, det är en viktig bit och inte minst i ett slutspel. Vi vet hur starka vi är på hemmais, säger Daniel Berlin.

Läs mer: Förbundskaptenen om Berlin: "världens bäste"

Den mäktige mittfältaren spelade en huvudroll inför 1 735 åskådare som trotsade den 15-gradiga kylan för en frejdig, tuff och spännande fredagsdans på Åsen.

– Det var verkligen en kraftmätning ikväll. Vi möter ett väldigt bra lag, och visar stark karaktär. Det är extra skönt att vinna den här typen av täta krigarmatcher mot ett topplag, säger Berlin – som i högsta grad var delaktig i den tunga segern.

Läs mer: Berlin "hem" till Uppsala

Även om inte ens den fokuserade vinnarskallen helt kunde bryta den där negativa straffsviten.

Redan i den sjunde minuten fick Daniel Berlin kliva fram till straffpunkten, för första gången den här säsongen. Då som den fjärde att försöka bryta förbannelsen.

– Det var jag eller Hellmyrs den här gången, och jag kände mig sugen, berättar Berlin – som smällde upp bollen i ribbans undersida, och där kunde Christian Mickelsson hålla sig framme och peta in bollen bakom en konfunderad Jesper Thimfors i Villas bur.

Läs mer: Stjärnduon efter supermålet

Bara några minuter senare kunde Daniel Berlin rycka in i straffområdet, efter en stickare från Per Hellmyrs och den här gången blev det ett dunderskott upp i nättaket bakom en något skymd Thimfors.

– Det satt ju väldigt skönt i det läget. Och det känns som de där två tidigare målen blev väldigt avgörande för matchen, vi hade liksom det att gå på hela tiden. Även om Villa hängde på och långa stunder kunde störa oss starkt, säger Daniel Berlin.

Som även stod för det blytunga målet som gav 4–2 i 65:e minuten, en skaplig käftsmäll för Villa som då hade startat andra halvleken vasst och reducerat till 3–2 genom David Karlsson.

Berlins andra mål i matchen hade också en röd REA-lapp hängande efter sig.

– Där ser du, alla borde skjuta mycket mer. Det kan plötsligt löna sig. Det här var ett skott jag bara slängde iväg på chans, och det trillade ju in, säger Berlin, om det lagom hårda distansskottet som smet in mellan benskydden på en något yrvaken Jesper Thimfors – och det får han nog hänga upp i det privata galleriet.

Lars Fall gav nerv åt slutminuterna med ännu en reducering på hörna.

Men Bollnäs var det starkaste laget.

Se mer: Aaltonen om sköna segern

Christian Mickelsson vispade in 5–3 i en rörig situation framför mål, där läget skapades av Samuli Helavuoris rappa genombrott på vänsterkanten.

David Karlsson gjorde sitt tredje mål på en sen straff, men närmare än så kom inte Villa Lidköping.

– Ett härligt styrkebesked att hålla ut hela vägen. Vi spelar med en stor trygghet i laget nu, säger Daniel Berlin – strax redo att ladda om för VM i Uljanovsk.

– Det ser jag fram emot. En av säsongens höjdare, och jag tycker det ger mer energi än det kräver.

Läs Mer: Esplunds nya syn på Bollnäs

Läs mer: Toppläget i tabellen

Mer läsning

Annons