Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammbro om sin nya roll: "Det känns bättre och bättre"

Robert Dammbro har ersatt skadade Magnus Fryklund som libero.
Och det är en position som Brobergs veteran kan bli kvar på.
– Det är inte skrivet i sten. Men jag kan fortsätta, absolut, säger han efter 3–3 mot Tillberga.

Annons

För Robert Dammbro var det femte matchen sin nya position som libero. Han saknades (sjuk) 5–11-förlusten mot Edsbyn. Men facit med den tidigare defensiva mittfältaren som sammanhållande länk längst bak i laget har blivit elva insläppta mål.

– Det börjar kännas bättre och bättre. Det är lite ovant och lite mer att hålla reda på, säger 36-åringen.

Robert Dammbro.

Broberg läckte bakåt förra säsongen med hela 117 insläppta mål under elitserien. Nu är det tänkt att det ska bli ändring på det. Och den nya tränaren Ola Grönberg har också prioriterat defensiven under försäsongen.

– Vi har snackat jättemycket om det på slutet. Vi släppte in många baljor mot Edsbyn, men annars har vi hållit oss till ett par tre mål varje match. Och där bör man ligga på om man ska vara med och bråka längre fram under säsongen.

Det är ingen helt ny position för Robert Dammbro. Men han är inte säker på att han får fortsätta när den tidigare liberon Magnus Fryklund är återställd efter sin höftoperation.

– Nej det är det absolut inte skrivet i sten. Vi ska sätta oss ner och ta en diskussion om hur vi ser på allting. Men det finns vissa idéer. Det är klart att det gör det.

Och om du själv fick bestämma?

– Jag kan fortsätta, absolut. Sen om det blir på en back eller libero återstår att se.

– Jag tycker det gått helt okey. Det är i vissa positoner man kanske skulle ha stått lite högre. Men det är just det som försäsongen är till för att hitta den där känslan.

LÄS MER: 19:e säsongen med a-laget – trotjänare Dammbro minns den första

Adam Wijk stod för ett mål mot Tillberga.

Dammbro har varit hårt skadedrabbad de senaste säsongerna med framför allt problem i ljumskarna.

– Jag hoppas att det ska vara lite mer skonsamt mot skador. Det är jobbigt att spela där bak också, inget snack om det. Men det blir en helt annan belastning.

LÄS MER: Efter operationen – nu gör Fryklund comeback: "En klassisk bandyskada"

I 3–3-mötet med Tillberga, som spelades i Göransson arena i Sandviken, saknades Joel Wigren, Jonas Nygren, Robin Redin och Magnus Fryklund. Det blev en rätt tempofattig historia, där fyra av de sex målen kom på hörna.

Tränaren Ola Grönberg:

– Det hände inte speciellt mycket och vi gjorde inte någon speciellt bra match. När det gäller Dammbro får vi avvakta och se. Det skulle vara kul att få spela med det tilltänka laget en gång . Men det har sett bra ut för honom hittills.

MATCHFAKTA

Broberg–Tillberga 3–3 (0–1)

Målen: 0–1 (36) Andreas Hjulström, hörna, 1–1 (54) Fritiof Hagberg, 1–2 (56) Niklas Eriksson, 2–2 (66) Joakim Jonsson, hörna, 3–2 (76) Adam Wijk, hörna. 3–3 (86) Andreas Hjulström, hörna.

Hörnor: 13–7 (4–4).

Utvisningsminuter: 10–0.

Domare: Ulrik Bergman.

LÄS MER: Tillbergas nyförvärv fortsätter att hitta målet

Mer läsning

Annons