Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs tränarjakt går vidare: "Vi jobbar hårdare på andra spår nu"

Broberg hoppas ha klart med en ny tränare innan månadens slut. Huvudspåret är att hitta en ersättare till Fredrik Rexin – även om dörren till en fortsättning med fjolårstränaren ännu inte är helt stängd.

Annons

Direkt efter den sista omgången i elitserien, då det stod klart att Broberg missade slutspelet, berättade Fredrik Rexin att han tvekade om en fortsättning som huvudtränare i klubben.

LÄS MER: Fredrik Rexin tvekar om framtiden i Broberg

Anledningen var svårigheten att kombinera tränaruppdraget med privatlivet. Med arbete i Stockholm och med familjen i Hudiksvall blev livspusslet klurigt att få ihop.

Fredrik Rexin gjorde sin första säsong som huvudtränare i Broberg. Mycket talar för att det blir den enda.

Nu, drygt två månader senare, står Broberg fortfarande utan tränare. I en sammanställning av läget i elitserieklubbarna skriver Aftonbladet att Fredrik Rexin "tackar för sig efter en säsong".

Men även om dörren är på god väg att stängas, så väljer Rexin själv att lämna den lite på glänt.

– Det kan fortfarande bli en fortsättning med Broberg, även om det inte ser jätteljust ut. Vi håller väl dörrarna öppna så får vi se. Annars finns det inte så mycket mer att säga just nu, säger han.

LÄS MER: Rehnvall erbjuds inget nytt kontrakt i Broberg

Inte heller Svenne Olsson, som hoppas på en lösning på Brobergs tränarfråga innan månadens slut, väljer att helt utesluta Fredrik Rexin.

Samtidigt är han öppen med att tiden rinner ut och att klubben numera jobbar mer intensivt på en annan lösning.

– Fredrik är fullt medveten om att vi jobbar hårdare på andra spår nu. Men om hans civila situation öppnar upp sig så är vi absolut beredda att ta det en vända till, säger Olsson.

Mer läsning

Annons