Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs slutspelsdrömmar krossades i Lidköping: "Man får vara realistisk"

/

Även den mest optimistiske Brobergssupportern har nog svårt att tro på slutspel nu.
Söderhamnslagets sista hopp krossades i Lidköping – där man tappade initiativet mot Villa.
– Man får väl vara realistisk, suckar tränaren Fredrik Rexin.

Annons

Broberg behövde en seger i den tuffa bortamatchen mot Villa Lidköping, för att hålla drömmen om slutspel vid liv. Och man inledde också riktigt lovande.

I paus ledde man med 2–1 efter mål av Jonas Engström och Erik Jonsson. En ledning som växte till 3–1 när Engström direkt efter paus gjorde sitt andra mål för kvällen.

– Vi får ett bra resultat med oss in till paus, vi gör mycket av det som vi har sagt att vi ska göra, vi får in dom centralt och kan ställa om, säger Brobergstränaren Fredrik Rexin.

Men sen kom det – Brobergssyndromet säsongen 2015/16. Inom loppet av elva minuter gjorde Villa fyra raka mål och vände på matchen. Som flera gånger tidigare förvandlades det bekväma medlutet blixtsnabbt till en brant uppförsbacke.

– Vi har pratat, pratat och pratat om den här perioden som vi ofta får i matcherna. I dag gör vi det väl bra i det stora hela, men vi behöver äga mer boll mot ett lag som Villa. Dom kliver högre på oss efter paus och när vi väl har lyckats ta oss förbi första styrningen så har vi för lite bollhållning, säger Rexin.

Broberg föll till slut med 4–5, efter ett reduceringsmål från Martin Söderberg. Ett resultat som innebär att chansen till slutspel är minimal.

Med två matcher kvar ska Broberg hämta in fyra poäng och 26 mål på tabellåttan Vänersborg. Högst osannolikt, vilket även Fredrik Rexin inser och är öppen med.

– Det blir väl upp till bevis under de två sista matcherna. Vi håller på med bandy för att det är roligt, och det roligaste är att spela inför hemmapubliken och supportrarna. Det är bara att kriga på och visa omgivningen vilket hjärta vi har för den här föreningen.

Slutspel vågar du inte tro på längre?

– Man får väl vara realistisk. Oavsett vad ska vi göra bra prestationer i kvarvarande matcher.

Hur är stämningen i laget så här direkt efter förlusten?

– Vi känner att vi är hyfsad nöjda med prestationen i kväll, vi pressar Villa över 90 minuter. Sen är alla såklart väldigt besvikna över att det i stort sett är klart att vi missar slutspel. Men det är inte i dag som vi torskar slutspelsplatsen.

Broberg avslutar med hemmamatcher mot Hammarby och Vetlanda.

För Vänersborg väntar Tillberga och Sandviken.

Mer läsning

Annons