Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg bjöd på för mycket

/

Henrik Rehnvall stred tappert i målet, men det räckte inte.
Dynamo Moskva var det bättre laget och vann stort med 8–1 (5–1).
– Vi bjöd på för mycket. Fem av deras åtta mål kommer efter bolltapp, säger Martin Söderberg.

Annons

Henrik Rehnvall fick en svettig eftermiddag mellan stolparna när Broberg spelade sin första match i Champions cup mot det stjärnspäckade ryska laget. Det var Dynamo Moskva för hela slanten under nästan alla de 90 minuterna.

– Stundtals kändes det okey, speciellt i andra halvlek när vi fick ihop lagdelarna lite bättre. Men de hade också hemskt mycket boll under stora delar av matchen. säger Henrik Rehnvall.

Broberg fick direkt jobba i uppförsbacke.

Det tog 3 minuter och 46 sekunder.

Sedan var Broberg i underläge och efter reste sig aldrig laget.

– Efter 0–2 kändes det som att vi började hitta in i matchen igen. Men sedan kom två bolltapp, säger Söderberg.

Och fortsätter:

– Vi bjöd på för mycket. Fem av deras åtta mål kommer efter bolltapp. Det är för mycket. Vi hade för stor respekt, säger Brobergs anfallare.

Broberg blev mycket riktigt straffade mycket hårt vid flera tillfällen. Som åtta minuter in i andra halvlek när Evgeniy Ivanushkin efter lite schabbel i försvaret snappade upp bollen och skickade den i mål fram till 1–6.

– I den första halvleken tappade vi bollen alldeles för många gånger. Men samtidigt det är en träningsturnering och jag ser hellre att vi försöker spela i stället för att tråka till det, säger Henrik Rehnvall.

Han svarade ändå för några fina parader och kände sig också tvingad att ryta ifrån ordentligt till sina lagkamrater när Dynamos dominans i slutet av matchen bara blev större och större.

– Det kändes som dom hade lite lekstuga då och det är en princip sak att inte släppa in mål.

Vad kunde ni ha gjort bättre?

– Att vi framför allt offensivt vågar sticka in någon passning och utmana mer. Det kanske inte går alla gånger, men vi som lag måste ha den inställningen, säger Rehnvall.

Brobergs tröstmål gjordes av Jesper Öhrlund som reducerade på hörna i slutet av första halvlek. På fredagen spelar Broberg sin andra match i cupen, då mot Bollnäs.

Läs mer: Fryklund tillbaka i nygammal roll

Mer läsning

Annons