Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnässtjärnan: "Tuffast tänkbara motstånd för oss"

/

Per Hellmyrs har spelat World Cup sedan tidigt 2000-tal – och vunnit den med Edsbyn och Dynamo Moskva.
Nu hoppas Bollnässtjärnan på ännu en titel.
– Vi var ju inte med förra året så det här ska bli jätteroligt, säger han.

Annons

Sedan Champions Cup har Bollnäs mest ägnat sig åt att träna. Laget deltog inte i Svenska Cupen och har bara en träningsmatch i benen de senaste veckorna.

LÄS MER: Bollnäs slog ryska stjärnlaget

Men den matchen, mot storsatsande Neftyanik, gav klara besked – Bollnäs blir att räkna med i World Cup.

– Jag hoppas det, det är vår målsättning att gå så långt som möjligt. Jag tycker att vi är lite längre fram än ifjol vid samma tidpunkt, vi har en bra trygghet i laget, säger Per Hellmyrs.

Cupen för världens bästa klubblag inleds på torsdag och Bollnäs premiärmatch går mot Villa. Därefter väntar förra säsongens kvartsfinalmotståndare Västerås och sedan avslutas gruppspelet tidigt (8:00) på lördag mot Neftyanik.

– Det är tuffast tänkbara för oss, men samtidigt väldigt inspirerande och motiverande att möta de här lagen, nu får vi testa oss mot svenska topplag för första gången. Vi var ju inte ens med förra gången så det här blir skitkul, säger Per Hellmyrs.

LÄS MER: Bollnäs vapen fungerade till slut

Bollnässtjärnan är en av de mer rutinerade spelarna i World Cup och har så klart upplevt mycket. Så här säger han om...

... att spela match klockan åtta på morgonen: "Det är lättare nu än för åtta år sedan att kliva upp tidigt och spela, nu när man fått barn. Och i Ryssland har vi också spelat på udda tider med tanke på tidsomställningarna, det är lite av tjusningen med såna här turneringar".

... den märkligaste matchen han spelat i World Cup: "Det är nog när vi spelade med Edsbyn mot ett finskt lag i Ljusdal och de fick ställa upp koner på isen eftersom det var hål, de flyttade in sargen också".

... om Sandviken kontra Ljusdal som spelort: "Jag tycker spelmässigt att det ska vara i Sandviken eftersom vi vill bjuda på bra bandy. Men jag är även traditionsenlig så jag ser en tjusning att flytta tillbaka cupen till Ljusdal i framtiden. Det är där cupen har sina rötter".

... om statusen på World Cup: "Den är stor, det är lika för både svenska och ryska lag. Det är en tung titel på försäsongen och det är många lag som verkligen satsar på den, det stärker vilket lag som helst att vinna".

... om Bollnäs chanser att gå hela vägen: "Jag vet inte, det kommer krävas jättemycket och bli jättetufft. Det är två gånger 30 minuter så man måste även ha lite flyt. Det är svårt att säga var vi står just nu. Jag vet nog bättre på fredag kväll hur våra chanser ser ut".

TV: Se när Bollnässtjärnan läser lusen av kommunen

Mer läsning

Annons