Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs utmanade starkt – men Villa vände efter paus

/

Bollnäs reste sig ur askan och skakade Villa – i en halvlek.
Men med två snabba mål direkt i andra halvlek kunde Johan Esplund vända 0–1 till 2–1.
Giffarna hade sina chanser, men ett effektivt hemmalag kunde vinna med 4–2 inför nära tretusen åskådare i Sparbanken Arena.

Annons

Det var ett aningen stukat Bollnäs som kom till Lidköping på jakt efter revansch – och efter en fungerande offensiv.

Läs mer: Bollnäs behövde få bukt med måltorkan.

Och det startade oväntat bra i en första halvlek där Bollnäs hade väl så mycket (om inte mest) av spel och chanser.

Det var ett BGIF som äntligen började få fason på den där sista offensiva tredjedelen.

– Vi tog absolut ytterligare ett steg i rätt riktning, vi skakade liv i det här och det hände grejer framåt, konstaterar tränare Jocke Forslund.

Han såg sina spelmotorer Daniel Berlin och Per Hellmyrs bli allt starkare, och även om stjärnduon står för mycket av "driften" var det fler som bidrog.

– Det är fler som höjt sin nivå, och vi har fler delaktiga och hade en annan kvalitet i det mesta. Nu börjar linjerna i spelet bli tydligare, säger tränare Forslund.

Bättre kvalitet var det exempelvis på hörnskyttet.

I förlustmatchen hemma mot Hammarby bommade Bollnäs tolv chanser på hörna.

Läs mer: Lagkapten Westh om de felande marginalerna mot Bajen.

I Lidköping smällde Christian Mickelsson in den första hörnan redan efter tio minuter.

Även defensivt höll Bollnäs starkt före paus, och när Villa väl fick sina präktiga lägen så svarade Niklas Prytz för flera mäktiga parader.

Men andra halvlek började med en brutal kalldusch för Bollnäs.

Redan efter 24 sekunder bröt Johan Esplund in starkt från högerkanten, då mot ett något yrvaket försvar, och smällde in 1–1 bakom en chanslös Prytz.

Bollnäs målvakt gjorde i stort en kanonmatch – men också ett stort misstag när han bara tre minuter senare kastade ut bollen rakt i gapet på just Johan Esplund.

Som tackade, tog emot – och dundrade in 2–1 från nära håll.

– Det där var ju ett väldigt olyckligt moment, som kostar mycket. Men sedan kommer vi igen starkt, och det är ju mest vi för hela slanten, menar Jocke Forslund.

Bollnäs skapade också flera fina chanser, särskilt Daniel Berlin i ett friläge där Jesper Thimfors räddade till hörna. Även Per Hellmyrs jazzade sig fram till ett friläge, men fick ingen fart på skottet.

Villa kopplade i stället greppet när Lars Fall skickade iväg en lång lyra som Daniel Andersson skickligt föste in (med en hand) till Jesper Bryngelsson framför mål.

Med dryga kvarten kvar tände Christian Mickelsson ett nytt poänghopp för Bollnäs med sitt andra mål på den sjätte hörnan.

Det släcktes dock tio minuter senare när Tim Persson gjorde 4–2, som också blev slutresultatet.

– Vi hade förtjänat minst en poäng, och de var skapligt i gungning innan det där fjärde målet, säger tränare Jocke Forslund, som hellre ser framåt än grottar ned sig i tre raka förluster.

– Det är tidigt på säsongen, och det är ju ändå inte nattsvart det här. Det kommer att bli bra, om vi bara kan fortsätta med den här energin och inställningen. Men klart vi samtidigt behöver få effekt med lite poäng också.

Nästa chans blir då på fredag, när Kungälv gästar Sävstaås.

Läs mer: Här är det beska läget i tabellen efter fyra matcher.

Mer läsning

Annons