Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs tunga besked – Mickelsson missar hälsingederbyt: "Klart vi saknar honom"

/

Här är beskedet som Bollnäs inte ville ha.
Lagets anfallsstjärna Christian Mickelsson missar derbyt – och tränaren Jocke Forslund avslöjar att ytterligare återbud kan bli aktuellt.
– Jag ligger lågt, säger tränaren Jocke Forslund.
Vid 18-tiden kom beskedet att även Bollnäs mittfältsmotor Daniel Berlin missar matchen.

Annons

Bollnäs främste målskytt, och prestigevärvning från Vetlanda BK, Christian Mickelsson missar kvällens glödheta hälsingederby mot Edsbyn på Sävstaås – som tv-sänds på Bandypuls .

Anfallaren är ännu inte ordentligt undersökt efter smällen han fick mot huvudet på måndagens träning.

– Vi har inte fått klartecken om honom än. Vi vill att läkare ska titta på det där och helst att han tränar en gång för att kunna känna att det känns bra, säger Jocke Forslund, och utvecklar resonemanget om Christian Mickelssons huvudskada.

– Sånt där är allvarligt. Klart att det här är en viktig match, men Christian är viktig han också som människa. Vi hoppas att han är på hugget och kan spela nästa fredag (hemma mot SAIK) i bästa fall.

LÄS MER: Bandypuls matchguide inför fredagens matcher

Att han inte spelar – hur påverkar det er?

– Det är klart att vi saknar honom. Det gjorde vi förra matchen också. Han är en duktig spelare och viktig pjäs – bra skytt, djupledsspelare och måltjuv, så det är klart att det påverkar, säger Jocke Forslund.

LÄS MER: Bäckman om hälsingelagens slutspelschanser

Men eventuellt stoppar det inte bara med Christian Mickelsson. Jocke Forslund berättar, utan att avslöja vem eller vilka, att ytterligare spelare kan missa derbyt.

– Jag kan få något återbud till, men där ligger jag lågt, säger han.

VId 18-tiden kom nästa tunga besked för Bollnäs. Även mittfältsmotorn Daniel Berlin missar kvällens match på grund av sjukdom.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons