Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklund stal rubrikerna i Bollnäs

/

Hittills har det mest snackas om nyförvärvet Christian Mickelsson.
Men mot Sibselmash var det Tobias Björklund som stal rubrikerna med två mål.
– Det spelar ingen roll vem som gör dom, huvudsaken att det blir mål, säger han efter 5–1-segern i Champions cup.

Annons

I somras värvades Christian Mickelsson från Vetlanda i förhoppningen om att Bollnäs ska kunna vara med att utmana topplagen i elitserien den kommande säsongen.

Men det var anfallskollegan Tobias Björklund som visade vägen när Bollnäs fick en lovande start i försäsongscupen i Edsbyn.

– Ja, absolut. Det var en stabil match. Det funkade bra defensivt och vi släppte heller inte till så många lägen bakåt, säger Björklund.

Samuli Helavuori sköt 1–0 i den 14:e minuten efter ett frislag från Daniel Berlin. Det var enda målet före paus, men redan från start i den andra halvleken såg Bollnäs piggare ut och gav aldrig Sibselmash en lugn stund på egen planhalva.

– Vi kände att om vi bara fortsatte nöta på som vi gjorde i första halvlek skulle det vika över till oss, säger Björklund.

Då var det också dags för honom att presentera sig på allvar. Både 2–0 och 4–1 kom från hans klubba. Målen var nästan en repris av varandra och ensam med Andrey Maslov i Sibselmash-buren var anfallaren säkerheten själv.

– Det var bara att sätta dit den. Och visst är kul, som forward vill man göra mål.

Tobias Björklund var också nöjd med hur mittfältet assisterade Bollnäs anfallare.

– Det första kom från (Marcus) WIkman efter en passning i djupet och den andra kom från "Bella" (Daniel Berlin).

Christian Mickelsson fick inte heller gå mållös av planen. I slutminuterna fastställde han slutresultatet – också det efter ett friläge.

– Vi börjar hitta varandra. Han är ganska enkel att spela med, även Marcus Ståhl som också spelar forward, säger Björlund.

Före turneringen pratade lagkaptenen Andreas Westh att målet är att vinna Champions cup. På frågan om Bollnäs kommer att nå hela vägen dit svarade Tobias Björklund:

– Det är en bra start. Nu är det bara att köra på, säger han.

Mer läsning

Annons