Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin tillbaka efter halsfluss – så här säger stjärnan om Bollnäs tuffa läge

/

Tabellen säger att Bollnäs är med i matchen.
Men det är lite av en ödesvecka som väntar om laget vill lyckas med mer än att bara nå slutspel.
– Det är bara inspirerande för mig, nu är det bara att gilla läget, säger Daniel Berlin inför mötet med Sandviken.

Annons

Efter 12 spelade matcher snittar Bollnäs en poäng per match. Det gör att laget är en bra bit från målsättningen att ligga med i topp och vara en kandidat för en SM-final.

Verkligheten är att man just nu ligger utanför slutspel, bara två poäng före Kalix på kvalplats. Givetvis en missräkning.

LÄS MER: "För tidigt att räkna bort Bollnäs"

– Vi måste börja ta mer poäng, det går inte att säga något annat om det. Vi hade varit nöjdare med tre-fyra till. Men så är det inte, säger Daniel Berlin.

Och med start i kväll börjar en tuff vecka för Bollnäs, som inte har några "räddningsplankor" att luta sig mot, om det nu finns några i årets elitserie. Först ut är Sandviken hemma på Sävstaås. Den matchen följs av en retur i Göransson Arena på tisdag innan det är dags för annandagsderby borta mot Edsbyn.

TV: Så såg det ut i derbyt på Sävstaås

– Gör vi en bra match så kan vi slå alla lag, så är känslan. Man får fokusera ännu mer på bandyn i såna här perioder och sova och äta bra mellan matcherna, säger Daniel Berlin.

Han saknades i mötet hemma med Edsbyn där Bollnäs räddade en poäng på tilläggstid. Nu är lagets motor (hyggligt) frisk vilket kommer ge Bollnäs ytterligare kraft – något som kommer krävas för att på allvar kunna hota tabelltrean i två raka matcher.

– Jag äter fortfarande penicillin men är friskförklarad. Jag åkte på halsfluss och feber så jag har varit borta ett tag. Jag körde lätt i tisdags och räknar med spel nu, men får nog byta mer än vanligt.

Hur pressat är läget sett till de förväntningar ni lagt på er själva?

– Jag personligen sätter ju störst press på mig själv, jag vill vinna varje match och gör jag inte det blir jag irriterad för stunden. Men jag känner ingen stor press utifrån att vi ska leverera. Det är inget jag skulle bli hämmad av. Det är kanske såna här stunder man växer.

Hur är energin i laget?

– Efter Vänersborg borta hade vi ett jäkla bra snack och det visade de mot Edsbyn. Så vi känner oss starka, och Sandviken är ju inte omöjliga att slå.

TABELL: Så tufft är läget för Bollnäs

LISTA: De största snackisarna i elitserien

Mer läsning

Annons