Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin efter straffsituationen: "Jag blir brutalt nerkapad"

/

Bollnäs föll tungt mot Neftyanik i den avgörande gruppspelsmatchen.
Det stora samtalsämnet blev en utebliven straff i första halvlek.
– Jag blir brutalt nerkapad, säger Daniel Berlin.

Annons

Bollnäs fick en mardrömsstart på den sista gruppspelsmatchen mot Neftyanik, där en poäng hade räckt för att säkra en kvartsfinalplats.

I paus ledde ryssarna med hela 4–0.

– En dålig första av oss, även om den inte är så dålig som 4–0, säger Daniel Berlin.

Själv hamnade han i fokus i den tionde matchminuten, då han tog sig fram till ett friläge i straffområdet. Då gick Berlin omkull, men domaren Jonas Kandell såg inget fel i situationen och valde att fria.

Till Berlins stora förvåning.

– Den är solklar, jag blir brutalt nerkapad. Men han (domaren) tycker att jag filmar, vilket är väldigt konstigt. Varför skulle jag filma på ett friläge, det är ett bättre läge än en straff, säger han och fortsätter.

– I anfallet efter går Neftyanik upp och får straff. Så det är ett avgörande beslut som han tar där.

Läs mer: Så var matchen minut för minut

Neftyanik förvaltade straffen och innan första halvlek var över hade ryssarna utökat ytterligare två gånger om. Bollnäs hade svårt att komma till några heta lägen.

Med tio minuter kvar såg det ut att vara avgjort. Men då vaknade Bollnäs rejält. Genom mål av Christian Mickelsson, Villa Aaltonen och Berlin så kröp Bollnäs närmare. "Hammarbyvibbar" i hallen, men någon poäng blev det inte för Bollnäs som förlorade med 3–4.

Läs också: Hammarbys galna upphämtning mot Jenisej

Nu tvingas Bollnäs att invänta övriga resultat. Eftersom Västerås besegrade Villa med 3–1 slutade Bollnäs trea i grupp A. Man har alltså chans på avancemang som en av de bästa grupptreorna.

– Det är tråkigt att behöva vänta in andra resultat, vi ville gå in och vinna den här matchen och avgöra. Det är surt om vi ska behöva åka ur, jag tycker att vi har gjort bra matcher, säger Christian Mickelsson.

Hur har det känts för egen del?

– Sådär. Det är den tiden på året. Lagen backar hem mycket, så det blir mycket att åka för att skapa ytor åt varandra. Där tycker jag att alla anfallare gör det bra.

ERBJUDANDE: Helgpresent till alla Sveriges bandyälskare: Nu är Bandypuls-appen här!

Mer läsning

Annons