Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Han är en av klubbens absolut viktigaste spelare"

/

Här är Veckans lag nummer elva.
Bakom uttagningen står Rikard Bäckman och Christoffer Million – precis som vanligt med god hjälp av er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Patrik Hedberg, Hammarby (2)

Hade stor del i Hammarbys meriterande seger mot Villa hemma på Zinkensdamm. Målvakten från Dalarna, som är en av de som står strax utanför landslaget, radade upp kvalificerade räddningar och valdes mycket riktigt till matchens lirare. En bra målvakt är viktig för att ett lag ska gå långt i ett slutspel. Det har Hammarby.

TV: Se höjdpunkterna från Hammarby–Villa

 

FÖRSVAR

Lars Fall, Villa Lidköping (1)

Villas högerhalv med för första gången i Veckans lag. Det går inte med någon raketfart, det har det aldrig gjort, men det kompenseras med en av elitseriens mest högklassiga passningsklubbor. Lars Fall står dessutom för mycket av Villas lyftspel, som i hans mycket fina första halvlek på Zinkensdamm.

Joakim Svensk, Edsbyn (2)

Edsbyn upplever en tuff period just nu med fyra raka förluster. Men det finns ljus i lagets resultatmörker. Trots kräftgången fortsätter Jocke Svensk att visa att han utan snack är en av Sveriges bästa backar. Inte bara bra defensivt. Mot VSK var han ett av Edsbyns största hot även offensivt.

Andreas Westh, Bollnäs (2)

Efter en tveksam säsongsöppning har vindarna vänt i Bollnäs. Är nu obesegrat i de senaste sex matcherna. I dessa matcher har laget bara släppt in i snitt tre mål – trots dubbelmöten med SAIK och Edsbyn. Hela trion med Anders Spinnars, Andreas Westh och Jens Wiik fortsätter övertyga, men när Veckans lag söker en libero är det lagkaptenen som får platsen.

Stefan Edberg, Västerås SK (2)

En decimerad backlinje från förlusten mot SAIK förstärktes avsevärt inför tuffa bortamatchen mot Edsbyn när Stefan Edberg var tillbaka. Hemmalaget var visserligen blekt i offensiven långa stunder, men VSK:s 26-årige vänsterback stoppade flera gånger upp Edsbyns attacker. En kvalitetsspelare i ett kvalitetslag.

TV: Se höjdpunkterna från Edsbyn–VSK

Emil Viklund, Vänersborg (3)

Utsågs, som tidigare nämnts, till årets spelare i IFK Vänersborg förra säsongen och lagets Nyborgfostrade vänsterhalv bara fortsätter dominera från sin position. Var, trots 5–7-förlusten, fantastisk borta mot Bollnäs med sin kraft och fart. Stod även för ett solomål ur den högre skolan .

 

MITTFÄLT

Mikael Lindberg, Kungälv (1)

Kungälvs hyperviktiga – och högdramatiska – seger borta mot Vetlanda håller slutspelsdrömmen vid liv i allra högsta grad. En stor del bakom framgången i Småland hade Mikael Lindberg som stod för ett hattrick och en assist. Den 32-årige mittfältaren gör sin tolfte säsong i Kungälv och är en av klubbens absolut viktigaste spelare. Duktig tvåvägsspelare, spelfördelare – och inte minst målskytt.

Rinat Shamsutov, Tillberga (3)

14 november vann Tillberga med 8–5 mot Gripen Trollhättan. Det dröjde 46 dagar innan nästa seger. Då, i onsdags, körde man över Sirius med 8–2 på Studenternas. Bäst på isen var mittfältaren Rinat Shamsutov. Ryssen gjorde lite som han ville och låg bakom fyra av Tillbergas sex mål (ett mål, tre assist) under andra halvleken när laget åkte ifrån Sirius.

Jesper Jonsson, Hammarby (2)

En av elitseriens mest underskattade enligt spelarna och ledarna själva. Jesper Jonsson har på kort tid gått från att vara "doldis" till en av Hammarbys nyckelspelare. Duktig i båda riktningarna och är tvåa bakom Adam Gilljam i Bajens poängliga. Stod för två mål och en assist när Hammarby slog Villa med 5–4 efter det sena segermålet på Zinken.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

 

ANFALL

Jonas Nilsson, Västerås SK (1)

I stenhård konkurrens med Brobergs Martin Söderberg . Jonas Nilsson sattes utanför startelvan för första gången den här säsongen och svarade på detta med fyra mål när VSK slog Edsbyn på bortaplan. Forwarden, som gjorde 53 mål i fjol, har bara mäktat med 15 mål den här säsongen. Får vi se en liten spurt av 30-åringen nu? Det är ju i slutspelet som målen är viktigast...

Christoffer Edlund, Sandviken (4)

Sänkte "oslagbara" VSK med ett hattrick i ABB Arena. Nöjde sig sedan med fyra mål mot Sirius, men var själv inne på att han kunde ha gjort minst ett par till. Leder skytteligan i elitserien med 36 mål på 16 matcher – ett snitt på över två per match alltså. Knappast någon som är förvånad över att det ser ut just så.

 

VECKANS TRÄNARE

Ari Holopainen, Kungälv (1)

Förra veckans skörd blev en poäng hemma mot Hammarby och en imponerande bortaseger mot Vetlanda där 2–5 blev 7–6 efter makalös dramatik. Ari Holopainens Kungälv är fortfarande, på gott och ont, väldigt oberäkneligt – men klart är att inget lag går helt säkert när Skarpe Nords gäng är i farten.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Mer läsning

Annons