Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag för sjunde gången: "Han är lika sevärd som Esplund"

Bandypuls utser Veckans lag för sjunde gången den här säsongen.
Om läsarna yrkar på sparken är det Christoffer Million som bär huvudansvaret för elvan.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i Veckans elva.

Annons

MÅLVAKT

Kimmo Kyllönen, Kungälv (1)

Finske landslagsmålvakten med det fina utkastet storspelade i Kungälvs 6–4-seger borta mot Tillberga. Gjorde flera högklassiga räddningar – varav en reflexräddning efter ett volleyskott från nära håll – och stod dessutom för en assist till Ted Skoglunds 1–0-mål. En klassmålvakt i ett lag på undre halvan.

Läs mer: Veckans lag – första uttagningen

 

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (3)

Bollnäs högerhalv är lika sevärd som Johan Esplund. Långa stunder totalt överlägsen i derbyt på Sävstaås. Bollnäs gjorde fem mål på Broberg och Hellmyrs låg bakom fyra (1+3). Hans betydelse för Jocke Forslunds gäng är omätbar.

Joakim Bergman, Sandviken (1)

Efter en svacka har SAIK fått ordning på försvarsspelet igen. Joakim Bergman personifierar förvandlingen med sitt uppoffrande spel i det tysta och viljan att täcka stenhårda hörnskott med överkroppen.

Läs mer: Veckans lag – andra uttagningen

Anders Bruun, Västerås SK (3)

VSK reste till Vänersborg för en av säsongens tuffaste bortamatcher. Då stängde backlinjen igen nästan helt. När Vänersborgs offensiv hackade och laget övergick till lyft var det återigen Anders Bruun som var den stora försvarschefen.

Jens Wiik, Bollnäs (1)

Isens bäste försvarare i derbyt mellan Bollnäs och Broberg. Stod för flera fina brytningar och bidrog även offensivt med sin skridskoåkning och teknik. Har potential att vara en framtida landslagsman.

Erik Schön, Kungälv (2)

Värvad från Gripen Trollhättan för att göra poäng och det är precis vad vänsterhalven gör i sin nya klubb. Kungälv hakar på slutspelslagen och Erik Schön har en stor och bärande roll i offensiven. Två assist mot Tillberga.

Läs mer: Veckans lag – tredje uttagningen

 

MITTFÄLT

Mikael Olsson, Västerås SK (2)

Nosade på landslaget redan i fjol, men det känns som att det är i år som det verkliga genombrottet har kommit. Femma i elitseriens assistliga så här långt och tar allt större plats i det VSK som bara hade en representant i landskamperna i Finland i helgen – just Micke Olsson.

Daniel Andersson, Villa Lidköping (2)

Verkar stortrivas i sin mer "tillbakadragna" roll på mittfältet bakom nära polaren Johan Esplund. Tvåmålsskytt borta mot Vetlanda efter ett magnifikt solomål, som otacksamt nog hamnade lite i skuggan av 91:ans verklighetsfrånvända 1–0-show.

Läs mer: Veckans lag – fjärde uttagningen

 

ANFALL

Patrik Nilsson, Sandvikens AIK (1)

Det har inte alltid varit lätt under hösten för anfallaren vars approach är det närmaste Zlatan vi kommer i svensk bandy. Ett tag gick målskyttet trögt och sedan blev han sjuk. Men mot Kalix drog Patrik Nilsson till med ett hattrick och en assist när han, Christoffer Edlund (fyra mål) och Erik Pettersson (ett mål) gjorde samtliga mål i 8–2-segern.

Läs mer: Veckans lag – femte uttagningen

Mattias Hammarström, Edsbyn (1)

Att säga att Mattias Hammarström var tungan på vågen när Edsbyn slog Sirius är att ta i. Men en av elitseriens absoluta hårdskjutare tog i alla fall en huvudroll när han gjorde tre mål på klubben han spelade för förra säsongen. Hammarström har tagit upp jakten på Jonas Edling i Edsbyns interna skytteliga – de bådas skytte är värt oerhört mycket för laget.

Johan Esplund, Villa Lidköping (3)

Stod för ett av säsongens absolut snyggaste mål när Villa bröt Vetlandas fina svit med hemmasegrar. Fortsätter växa efter den tuffa starten i nygamla klubben. Utan tvivel svensk bandys största artist för närvarande.

Läs mer: Veckans lag – sjätte uttagningen

Läs mer: Zockes listar de största artisterna

 

VECKANS TRÄNARE

Michael Carlsson, Västerås SK (3)

Vem kan egentligen protestera? VSK har åtta raka segrar. Att krossa Vänersborg på bortaplan, som matchen innan piskade Broberg med 9–1 på Hällåsen, med 8–2 inger ännu mer respekt. Efteråt hyllades Micke Carlsson av tvåmålsskytten Ted Bergström.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons