Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls krönikör Fredrik Mix: "Halvtid i elitserien – vart är hälsingelagen på väg?"

/

Tolv omgångar är spelade som betyder att det (nästan) är halvtid i elitserien. Det finns ett par lag som verkligen levt upp till förväntningarna. Andra har haft det svårare att övertyga .
Men den stora frågan för oss i Hälsingland: Vart är Bollnäs, Broberg och Edsbyn på väg?

Annons

Bollnäs gick in med en hög svansföring inför säsongen och snacket bland ledare och spelare handlade mycket om ett tydligt mål: Att ta klubbens första SM-guld på hela 59 år. Men hittills har prestationerna på isen inte motsvarat de egna förväntningarna. I dagsläget haltar Joakim Forslunds lagbygge efter tolv poäng och en placering precis ovanför slutspelsstrecket i tabellen

Storstjärnorna Per Hellmyrs och Daniel Berlin dominerar som vanligt och än är det för tidigt att räkna bort de orangeblå helt. En sak vet jag dock helt säkert. För att gå långt i ett slutspel gäller det att vara bland de fyra bästa.

Framtidsprognos: En hektisk och viktig period står för dörren med matcher mot Sandviken (två gånger), Edsbyn och Vänersborg. Det ger en stark fingervisning vad Bollnäs kan vänta senare under säsongen.

Broberg svarade för en klart godkänd inledning av serien. Men efter fyra raka förluster befinner sig laget i ett nervöst tabelläge strax nedanför kvalstrecket. En förklaring stavas skador på viktiga spelare som Robert Dammbro och Vadim Arkhipkin med flera. Framför allt är det spelet hemma på Hällåsen som varit akilleshälen. Och 1–9 mot Vänersborg var en rejäl målmässig käftsmäll.

Nu krävs det för Broberg att byta förlust mot seger närmast i dubbelmötet mot nästjumbon Tillberga. Positivt är ändå att Martin Söderberg forsätter ösa in mål och att Jonas Nygren börjar komma i gång mer och mer.

Framtidsprognos: Fyra poäng mot Tillberga och den värsta krisen kan ha blåst förbi. Men får fightas in i det sista för slutspelsplatsen.

LÄS MER: Svenne Olsson om Brobergs tabelläge: "Skador har påverkat mycket"

De senaste fem åren är Edsbyns tabellplaceringar i elitserien 3, 5, 4, 5, 3 . Denna säsong är hittills inget undantag. En femteplats gör att laget som vanligt smyger med lite bakgrunden i det övre skiktet av tabellen. En stor del av förklaringen till att Edsbyn är bäst hittills i Hälsingland är det oerhört starka hemmaspelet med sex raka segrar. Två andra starka vapen är ett samspelt lag och en vass anfallsduo. Det finns också ett sparkapital om Joel Edling lyckas få ordning på sin onda rygg.

Framtidsprognos: I nuläget på en stabil slutspelsplats. Bortaspelet måste bli bättre om Edsbyn ska kunna avancera ytterligare och utmana om en plats bland det fyra bästa.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons